Placinta cu dovleac

(4.43/5 - 1269 voturi)
143 comentarii


Ingrediente:

225 ml apa minerala
425 gr faina alba
7 linguri de ulei
1 kg de dovleac
8-10 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
ulei, faina ptr. tapetat tava

Preparare:

Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul. Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti puteti sa-l radeti in robotul de bucatarie. Se tapeteaza masa de lucru cu faina. Se imparte coca in 2 parti egale. Se intinde prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Se pune pe ea jumatate din dovleac si ruleaza, avand grija sa o inchideti la capete. Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se intinde a doua foaie urmand aceleasi procedee. Se pun in tava si se coc la foc potrivit 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se taie a doua zi. Se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei acoperita cu folie.

Detalii suplimentare gasiti pe:
www.gatindcumira.blogspot.com






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5kermita
Postat 16/01/2014, 10:04

Iti oferim 6$ la inregistrare!
Poti face Bani oriunde te-ai afla!
Primesti Bani sa vizualizezi reclame!
Beneficiezi de Mega Avantaje oferite de Brand-uri cunoscute, doar prin intermediul platformei MailDirect!
Primesti cumulat Bani si Beneficii Unice!
Esti propriul tau sef!
Acces la contul tau oricand, in timp real!
Castigi bani pasiv, de pe urma echipei tale!
Nu este necesar sa instalezi ceva pe calculatorul tau!
Nimic mai adevarat!

Daca pana acum erai intoxicat cu tot felul de mailuri / reclame nedorite, ACUM, MailDirect TE PLATESTE sa urmaresti reclamele tutror Brand-urilor partenere.

Astfel Castigi Bani si Beneficii Unice, ce constau in reduceri, oferte si mega promotii oferite de brand-urile partenere.

Inscrie-te acum si beneficiaza INSTANT de noul tau STATUT! Acela de Membru MailDirect!
click pe link http://www.maildirect.ro/inregistrare/66815954032f73be6acb187773494557

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 11/07/2013, 12:10

Foaia e prea groasă, săfiefoaie prin care se prevede, apoi tb stropită abundent cu ulei, plăcinta iubește grăsimea, apoi se pune dovleacul, încearcă așa. A ta tb să fie un șmatoc de la care sughiți

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/10/2013, 01:23

Scuzati o intrebare ce poate parea un pic stupida (, nu prea am dea face cu bucataria ) ce parte a dovleacului trebuie sa folosesc ? Coaja sau miezu ??

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/09/2013, 10:38

Cred ca iese ceva bun, acum ma apuc de ea, voi face si galuste cu prune tot pentru prima data

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/11/2012, 11:51

Este excelenta, eu am pus si mere in amestec cu dovleac...trebuia sa fac mai multa...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/11/2013, 18:49

Mia imi place foarte mult placinta de boatan,este foarte gustoasa si foarte fraged

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 16/09/2011, 15:44

Nu prea mia placut dar ceilalti au crezuto grozava oricum ms de retta ]

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 23/10/2012, 19:15

Mai putin in farfurie si putina decoration mai trebuie......

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (143)

Întrebări:


Video sugerat


Placinta englezeasca cu mere



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale