Prajitura betivana

(4.41/5 - 454 voturi)
47 comentarii

Cu prajitura asta e o poveste mai lunga.......Si trebuie sa recunosc ca prajitura e foarte buna, mult mai buna ca celelalte retete de Betivana incercate de mine pana acum..

Ingrediente:

Blatul :
6 oua
150 gr zahar pudra
6 lg vin rosu
5 lg cacao
70 gr faina
Un praf de copt

Crema :
6 galbenusuri
1 plic zahar vaniliat
2 lg faina
300 ml lapte

Preparare:

Etapa 1: Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si vinul.

Am batut spuma albusurile.

Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt.

Am adaugat galbenusurile peste spuma de albusuri si apoi am incorporat faina cu cacao amestecand usor cu o lingura de lemn.

Am pus compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit.

Etapa 2: Se amesteca toate si se pun la fiert la foc mic pana se ingroasa ( ca la o budinca ). Se lasa crema de calbenusuri la racit si apoi se incorporeaza treptat in 250 gr unt spumat cu 200 gr zahar pudra.

In reteta nu era dar eu am facut un sirop din zahar caramelizat si apa si care l-am lasat la racit si apoi am adaugat si putina esenta de rom in el.

Blatul se insiropeaza, se intinde deasupra crema iar peste crema se face o glazura din cele 6 albusuri care raman de la crema si care se bat pe aburi cu 300 gr zahar pudra.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 394Kcal
  • 20%
  • Carbo:
  • 43.9g
  • 15%
  • Grăsimi:
  • 9.1g
  • 14%
  • Grăsimi sat.:
  • 2.9g
  • 15%
  • Proteine:
  • 11.9g
  • 24%
  • Fibre:
  • 3.2g
  • 13%
  • Zahăr:
  • 20.7g
  • 26%

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 246g

Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 19/11/2013, 09:15

19 Nov.2013 - O reteta incompleta ! In primul rand cum sa pui la o prajitura 12 oua.??..In al doilea rand la ingrediente nu este scris "UNTUL" si nici 200 gr.zahar pentru crema..Nici nu ma gandesc sa fac aceasta prajitura "Betivana" !. De timp nici nu vorbesc. "Pragatire "O" Coacere "0" gata"0" . NOTA MEA "0" ...Nici nu merita sa fac un comentariu..

(1) (1) Abuz
2 / 5
Postat 30/01/2015, 17:13

750 gr. zahar plus siropul facut din zahar précis si acolo vreo 100-150 gr. plus zaharul din vinul rosu si iar lipseste marimea tavi ,parca intentionat se face la cele mai multe retete nu stiu care este scopul ,God bless

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 30/01/2015, 19:39

Daca cele 6 albusuri li-am pus la blat atunci, de unde mai pun albusuri peste crema ? ar trebui sa am 12 albusuri nu.....Va rog sa reveniti cu aceasta reteta,cred ca este buna dar, gresita.N Z.

(0) (0) Abuz
1 / 5cris_nedelcovici
Postat 30/01/2015, 08:38

Oua ......bine ca totusi nu spune sa punem 30 de bucati, zahar....ce sa mai vorbim: coma diabetica, nu alta !!!!!
Probabil ca numele prajiturii este dat de starea celei ce a facut-o !

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
4 / 5
Postat 30/01/2015, 20:18

Numai pentru sase linguri de vin o cataloghezi "betivana"?!...Nici macar "betiva".Puteai sa scrii si la crema tot 6 oua.din moment ce folosesti si aici si galbenusurile si albusurile.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 19/11/2013, 14:17

650 grame de zahar la o simpla prajitura !!!!!!!!!
Diabet curat in scurt timp la cei ce le plac dulciurile .........
12 oua la o prajitura mica bun venit ''colesterol ''

(2) (1) Abuz
5 / 5
Postat 06/01/2014, 05:47

Aveam aceasta reteta in urma cu 20 de ani si am dorit s-o incerc iar. Stiu ca e excelenta, asa ca trebuie sa ma apuc de lucru. Multumesc mult !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/11/2013, 14:51

Cred ca este foarte buna ,inca nu am facut-o,cu prima ocazie am s-o incerc .Multumesc ca nu ma uitati.

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (47)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale