Prajitura cafelina

(4.62/5 - 64 voturi)
10 comentarii


  • Prajitura cafelina
  • Prajitura cafelina, Poza 2
  • Prajitura cafelina, Poza 3
  • Prajitura cafelina, Poza 4
  • Prajitura cafelina, Poza 5
  • Prajitura cafelina, Poza 6
  • Prajitura cafelina, Poza 7
  • Prajitura cafelina, Poza 8
  • Prajitura cafelina, Poza 9
  • Prajitura cafelina, Poza 10
  • Prajitura cafelina, Poza 11
  • Prajitura cafelina, Poza 12
  • Prajitura cafelina, Poza 13
  • Prajitura cafelina, Poza 14
  • Prajitura cafelina, Poza 15
  • Prajitura cafelina, Poza 16
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 h, 15 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Pentru blat
- 6 oua
- 160 g zahar pudra
- 160 g nuca macinata
- 1 praf de copt
- 3 linguri faina
Pentru crema
- 250 g unt
-100 g nuca
- 100 g zahar
- 1 lingura miere
- 2 lingurite cafea ness
- 3 galbenusuri
Glazura
- 4 linguri ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
- 2-3 linguri ulei
- 50 ml apa

Preparare:

Etapa 1: Se prepara blatul. Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine.
Se adauga nuca apoi praful de copt si faina si se amesteca bine.

Etapa 2: Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 min aprox. Prajitura o sa creasca apoi o sa se lase un picut in cuptor . Cand deja s-a lasat, fara sa deschideti usa cuptorului, blatul este copt.

Etapa 3: Crema
In primul rand se pune nuca intr-o tava si se baga la cuptor 220 grade timp de 5 minute pana se prajeste un pic , apoi se scoate si se lasa la racit.
Intr-un bol se pune untul impreuna cu zaharul si se freaca pana devine spuma si nu se mai simte zaharul.

Etapa 4: Se adauga galbenusrile,mierea si cafeaua si se amesteca bine pana nu se mai vad granulele de cafea. Trebuie sa fie o culoarea uniforma.

Etapa 5: Nuca prajita se taie bucatele cat de fin doriti. Daca este mai fina prajitura se va taia mai usor , daca este ,mai mare ca si la mine nu va avea chiar asa bun aspect dar la gust e la fel de buna.Deci dupa ce ati taiat nuca , se adauga peste crema de unt si se amesteca bine.

Etapa 6: Se face un sirop din apa fierbinte, zahar si rom , se amesteca bine pana se dizolva zaharul apoi se toarna peste prajitura.Se toarna toata crema peste prajitura si se niveleaza uniform.

Etapa 7: Se prepara glazura.Se pune ciocolata pudra intr-un bol , se adauga uleiul si se amesteca bine. Apa se fierbe si se adauga treptat peste ciocolata pana devine ca o glazura. Se toarna peste prajitura , se niveleaza uniform dupa care se poate taia si servi.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5
Postat 07/10/2016, 11:20

Nu e greu sa faci o crema fiarta de ou in care apoi sa adaugi celelalte ingrediente. Ia doar cateva minute si e mai sigur asa. In rest e prajitura buna.
O zi cu spor!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/09/2011, 14:50

Multumesc ca ai puso pe internet aveam foarte mare nevoie de ea pt botezul fratelui meu, eu ma numesc Ganea Andreea Maria,am 12 ani

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 07/10/2016, 10:32

Nu sunt de acord cu acest mod de prepare crema cu ou crud.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/10/2016, 13:43

Mi se pare foarte buna si usor de realizat!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/10/2016, 09:09

Am sa incerc, cred ca e delicioasa !!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/10/2016, 16:22

E o bunatate de prajitura

(0) (0) Abuz
5 / 5ungur_t2016
Postat 07/10/2016, 09:20

TREBUIE SA FIE F F.BUNA

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/12/2013, 12:50

Este delicioasa

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (10)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale