Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura carpati

(4.43/5 - 96 voturi)
10 comentarii



  • Prajitura Carpati
  • Prajitura Carpati, Poza 2
  • Prajitura Carpati, Poza 3
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

Foi:
- 6 oua
- 6 lg zahar
- 6 lg faina
- esenta de vanilie

Crema:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 250 g margarina
- 50 g cacao
- 2 lg apa
- 1 fiola esenta rom

Glazura:
- 200 g ciocolata
- 70 ml frisca
- 20 g unt
- nuca de cocos

Preparare:

Etapa 1: Foi:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie .Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de jos in sus cu ajutorul unei palete.Se cerne faina deasupra si se incorporeaza si ea tot cu miscari usoare.

Etapa 2: Se intind doua foi pe hartie de copt si se coc la foc potrivit pana se auresc usor .Se pudreaza cu zahar pudra si se pun una peste alta ..astfel nu se lipesc intre ele.CremaOuale apa si zaharul se amesteca bine intr-un ceaunel si se pune la fiert pe baie de apa.Se fierbe pana ce compozitia scade aproape la jumatate si capata o consistenta mai groasa .

Etapa 3: Ca sa fiti siguri puteti face proba luand pe degete un pic de compozitie indepartandu-le usor se formeaza un fir astfel stiti ca este gata.Se indeparteaza de pe foc ,adaugam cacao o incorporam bine si o lasam sa se racoreasca putin.

Etapa 4: Cu ajutorul unui mixer incepem sa o mixam adaugand putin cate putin margarina.La final aromatizam cu esenta de rom.Indepartam hartia de pe foi le taiem in cate 3 parti egale pe fiecare si le suprapunem punand intre ele crema de cacao.

Etapa 5: Straiful format se da la rece pentru o ora.Dupa ce crema s-a intarit se taie oblic formand doua triunghiuri dreptunghice.Cele doua triunghiuri se intorc si se unesc astfel formand un triunghi cu toate laturile egale.

Etapa 6: Se unge usor cu crema si se da la rece.Intre timp pregatim glazura amestecand ciocolata cu frisca si untul pe foc pana ce capata o consistenta fluida dar fara a ajunge sa fiarba.Asezam prajitura pe un gratar si glasam din abundenta cu glazura de ciocolata .

Etapa 7: Inainte ca glazura sa se intareasca se presara nuca de cocos razuita.Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

O gatesc acu

Postat 06/05/2014, 16:19 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelent

Postat 13/12/2013, 12:06
5 / 5

Buna de toooooot

Postat 20/08/2013, 22:10
5 / 5

:)Arata foarte bine

Postat 01/07/2013, 10:36
5 / 5

Este o prajitura f gustoasa ,cind erea in Romania o faceam f. des impreuna cu sora mea .GETA

Postat 31/05/2013, 13:41
5 / 5

Arata foarte bine

Postat 27/04/2013, 07:26
...click aici pentru a vedea toate comentariile (10)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: