Petitchef

Tort bezea cu frisca

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

pentru Bezea:

Crema:

Pentru ornat:

Preparare

  • Compozitia se pregateste exact ca pentru ?Bezele”, din albusuri de la oua de 60 g bucata; cînd este gata, spuma se ia de pe aburi si se lasa putin la o parte. Se taie trei discuri din hîrtie alba, dupa marimea bazei unei forme de tort . Se unge foarte putin cu unt solid sau margarina dosul unei tavi sau cratite, numai pe suprafata pe care se asaza discul de hîrtie.
  • Toate se asaza la fel si compozitia de bezea se împarte de la început, egal, pentru fiecare din ele; se întinde, cu cutitul, exact dupa forma rotunda a discului si în grosime egala peste tot. într-un saculet din tifon simplu se pune o lingura rasa cu zahar pudra (20 g) si se scutura deasupra bezelei de pe discuri, ca aceasta sa se usuce mai repede.
  • Se coc pe rînd în cuptorul încalzit dinainte la foc mijlociu, cea 30 minute, cu usa cuptorului complet deschisa, la foc mijlociu, sau chiar mai redus, ca sa nu se rumeneasca deloc, ci numai sa se întareasca bine; daca este nevoie, tava se întoarce în cuptor, dupa 15 minute. Dupa ce s-au copt, se asaza pe un platou sau pe o tava, fara sa se dezlipeasca hîrtia de pe ele si se lasa în bucatarie, fara sa se suprapuna, pîna a doua zi, ca sa se usuce.
  • In compozitia de bezele se pot pune 100 g nuci macinate, împreuna cu 30 g pesmet se amesteca usor prin rasturnare , apoi se împarte pe dîscurile de hîrtie si se coace la fel, s-a aratat. în acest caz, foile se ung cu frisca; nuca si pesmetul vor absorbi lichidul din frisca si foile se vor fragezi. Deasupra si lateral, tortul c : rneaza tot cu frisca, cu sau fara gelatina, pusa în cornetul cu sprit crestat cd care se fac dîre ondulate din mijlocul pîna la baza acestuia si mici rozete.
  • Foile de bezea simpla (fara nuca si pesmet) se ung numai cu crema de tort, dupa gust, cu care se va unge tortul din bezea si pe dinafara; dupa aceea, :e va orna cu frisca simpla sau cu gelatina. Untul nu va permite lichidului dir. frisca sa intre în foi, ca sa le înmoaie si sa le topeasca.
  • Foile de bezea se pot pastra mult timp în cutie de carton, într-un loc uscat; în punga de nailon, se moaie si se farîmiteaza. Cînd se aranjeaza tortul, hîrtia de pe fiecare foaie de bezea se scoate cu ajutorul unui cutit si, caca se desprinde greu, se umezeste putin, pîna cînd se înmoaie.

R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează