Petitchef

Ardei umpluti

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ceapa de taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand sticleste, se ia de pe foc si se adauga o lingurita de boia dulce si se omogenizeaza. Se adauga carnea tocata, orezul, oul batut, 200 ml de bulion, piper, sare, putin cimbru, legumele deshidratate, patrunjelul tocat si mararul. Chit ca aroma nu este poate la fel de puternica, a un borcanel cu marar uscat si-mi vine mai usor sa pun cat doresc de mult. Aceasta este, deci, umplutura.
  • Separat, ardeii se spala si li se taie capacul, cartoful se curata si el si se taie rondele subtiri, ca si capac pentru ardei. Se umplu ardeii, lasand cam un cm liber pana la margine si se potriveste cat mai fest cate o felie de cartof pentru fiecare ardei.
  • Se pun toti ardeii intr-o oala, astfel incat sa stea cat mai inghesuiti, sa se imprieteneasca unul cu altul. La fierbere se vor inmuia si "relaxa" asa ca risca sa cada daca nu stau inghesuiti.
  • Se acopera cu apa cu 1-2 lingurite de sare, ceva mai sus de jumatatea ardeilor si se lasa cu capac pana incep sa fiarba la foc potrivit, apoi la foc mai mic pentru o ora.
  • Intr-o tigaie se incinge restul de ulei, se pun cele doua linguri de faina si se amesteca bine-bine sa nu faca cocoloase, se adauga bulionul cu o lingurita de boia. Cu polonicul se ia putin din zeama in care fierb ardeii si se pune peste, se omogenizeaza bine si se toarna sosul rezultat peste ardei.
  • Se mai lasa la fiert inca 15 minute. Timpul de fierbere poate sa difere in functie de mai multe aspecte, asa ca e bine sa incerci carnea din mijlocul unui ardei ca sa te asiguri ca e bine facuta. Se servesc calzi, cu smantana.


Poze

Ardei umpluti
Ardei umpluti - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

metalurgie, 03/09/2017

In compozitia ardeilor pun si morcov ras si ciupercute taiate cubulete mici dupa ce au fost oparite.,toata compozitia calita in putin ulei apoi umpluti ardeii si pus capacele din felii de rosii .ardeii ii calesc f. putin in 1-2 linguri ulei si ii asez in cratita . peste ei torn sosul facut separat dintr-o ceapa inabusita in o lingura ulei si apa si peste care pun 2-3 linguri de bulion sau 3-4 rosii decojite si taiate cubulete mici .si apoi completez cu apa calda pana aproape acoper ardeii. presar cimbru ,patrunjel si bag la cuptor cam 3/4 h

(0) (1) Abuz
ancamaria, 02/09/2017

Dar de ce legume deshidratate? Avem proaspete, deocamdata...

(0) (0) Abuz
John Doe, 01/09/2017

Foarte interesant! Unde ati descoperit dom'le retetele astea? Fiindca trebuie sa distrugem sursa atator ineptii pe care le publicati de zile intregi!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 01/09/2017

Nu, nu, nu! Ceapa calita in compozitie? Rantas? De unde scoateti retetele astea mai fetelor? Banuiesc ca esti de prin Ardeal ca acolo se fac mancaruri atat de grele, dar ai putea de dragul sanatatii sa incerci si altfel si ai sa vezi ca se poate iar mancarea are un gust chiar mai bun. Asa ca incearca sa nu mai calesti ceapa, adauga in compozitie verdeata proaspata, si nu-i nevoie sa pui bulion in carne iar inainte de a pune ardeii la fiert parpaleste-i la foc iute in 1-2 linguri de ulei intr-o cratita dupa care ii poti pune la fiert pe foc sau in cuptor(eu as recomanda cuptorul) cu putina boia si bulion iar la sfarsit poti ingrosa sosul cu o lingura de amidon alimentar dizolvat in putina apa, adaugi marar si patrunjel tocat si gata mancarea! P.S. Poti face capacele la ardei din felii de rosii sau poti folosi chiar capacele pe care le-ai decupat ale ardeilor; cartoful nu prea se potriveste cu mancarea asta.

(1) (0) Abuz
01/09/2017

Cartof? împreuna cu orez?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Quiche de ardei si chorizo
Quiche de ardei si chorizo
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ardei și brânză proaspătă
Paste cu ardei și brânză proaspătă
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014 Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează