Petitchef

Banh Bao

Dragi iubitori ai bucatariei chineze si vietnameze, reteta noastra Banh Bao nu va lasa indiferenti! O reteta excelenta de realizat, de exemplu, pentru Anul Nou Chinezesc ;-) Urmati pasii din aceasta reteta explicati in detaliu mai jos ↓ ↓

Felul principal
6 porții
2 ore
20 min
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

6

Aluatul Bao:

Umplutura:

Preparare

  • Etapa 1 - Banh Bao
    Intr-un castron puneti toate ingredientele aluatului (aveți grija ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea, ii distruge proprietatile imediat). Se amesteca pana cand obtineti un aluat neted, apoi framantati 5 minute.
  • Etapa 2 - Banh Bao
    Formati o bila, acoperiti-o si lasati-o timp de 1 ora la temperatura camerei. Ar trebui sa se dubleze in dimensiune.
  • Etapa 3 - Banh Bao
    Umplutura:
    Decojiti si taiati morcovii fin. Faceti acelasi lucru cu ceapa, si de asemenea taiati ciupercile si dovlecelul (fara sa il decojiti). Adaugati echivalentul unei linguri de sare la aceste legume, amestecati totul si lasati sa stea 5 minute.
  • Etapa 4 - Banh Bao
    Scurgeti apa care s-a strans din legume si caliti-le timp de zece minute in ulei de masline. Dati deoparte.
  • Etapa 5 - Banh Bao
    Adaugati cateii de usturoi zdrobiti peste carnea de porc. Combinati cu sos de soia si ulei de masline.
  • Etapa 6 - Banh Bao
    Intr-o tigaie fierbinte, caliti carnea condimentata pana cand este gatita.
  • Etapa 7 - Banh Bao
    Se adauga carnea peste legume, se pun piperul si cepsoara taiata si se amesteca bine. Dati deoparte.
  • Etapa 8 - Banh Bao
    Apasati aluatul umflat pentru a scoate aerul. Apoi luati o mica minge de aluat (aproximativ 50 gr) si intindeti-o pe o suprafață de lucru pudrata cu faina. Formati un cerc cu diametrul de aprox. 10 cm.
  • Etapa 9 - Banh Bao
    Puneti acest disc de aluat in mana dvs. si puneti 2 linguri umplutura in centrul discului de aluat.
  • Etapa 10 - Banh Bao
    Inchideti acesta briosa prin prinderea aluatului si sigilati-o bine. Puneti banh bao formate intr-un cos de abur, captusit cu hartie pergament, astfel incat sa nu se lipeasca. Lasati sa stea la temperatura camerei timp de aproximativ 20 de minute.
  • Etapa 11 - Banh Bao
    Gatiti la abur timp de 20 de minute.
    Sfat mic: plasati un prosop sub capacul aparatului de abur, pentru a preveni caderea de apa care ar putea deteriorara Banh Bao.
  • Etapa 12 - Banh Bao
    Gata!

Observații:

Gatitul la abur: Daca nu aveti un aparat de gatit la abur sau cuptorul nu are functie de abur, puteti folosi un mic cos de bambus pe care il veti aseza pe un vas cu apa clocotita.

Poze

Banh Bao
Banh Bao - poza 2
Banh Bao - poza 3
Banh Bao - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează