Petitchef

Cannoli

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Din faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt/untura si vin se framanta un aluat fin care se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire se taie discuri rotunde ori in forma de elipsa se infasoara discurile de aluat in jurul formelor de cannoli si de aici se pot prepara in 2 feluri se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc frumos pt aproximativ 15 minute, se dau la cuptorul incins in prealabil la 375F, nu inainte de le unge cu albus si presara cu migdalele macinate.
  • Si intr-un caz si-n altul se lasa la racorit si se desfac de pe forma, cu atentie sa nu se rupa ricotta scursa de apa se amesteca bine cu 100ml frisca si eventual zahar vanilat (1 plic) ori o lingura de Marsala se pot orna cu glazura de ciocolata si fistic macinat sau numai fistic, ori nuci ori picaturi de ciocolata.


Întrebări:




Comentarii:

Yrem
Yrem, 17/08/2013

Cred sunt delicioase !!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Amaretti, deliciile italiene perfecte la cafea!
Amaretti, deliciile italiene perfecte la cafea!
6 porții
22 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Coarne de gazela, mici delicii orientale
Coarne de gazela, mici delicii orientale
8 porții
1 h 45 m
Ușor
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec marmorat-crocant
Chec marmorat-crocant
8 porții
2 h 35 m
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Holy Cannoli! Holy Cannoli!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează