Petitchef

Ciorba de Cartofi cu Tarhon

Felul principal
5 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

optional:

Preparare

  • Tocammorcovul, telina, pastarnacul si ceapa si le inabusim in ulei cateva minute, adaugam putina sare, dupa care adaugam aproximativ 2 - 3 litri de apa.
  • Cand zarzavaturile sunt aproape fierte, punem cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute, pana cand sunt fierti.
  • Adaugam sucul de rosii si batem oul cu iaurtul. Luam 1-2 polonice de ciorba fierbinte pe care le turnam peste ou, iaurt si amestecam.
  • Turnam amestecul in oala, stingem focul si potrivim de sare. Daca preferati ciorba mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie sau cateva linguri de otet.
  • Pentru ca am avut tarhonul in otet, am pus vreo 2 linguri din acest otet.
  • Presaram patrunjelul si tarhonul tocate marunt, si avem o ciorbita aromata, care are doar 35 calorii la 100 de grame.


Poze

Ciorba de Cartofi cu Tarhon
Ciorba de Cartofi cu Tarhon - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Machilleos, 27/11/2019

Total greșit sa pui cartofii după ce fierb legumele, cartofii se pun odată cu toate legumele la fiert, poți sa le calesti pe toate impreuna prima data și apoi pui apa eu acresc cu bors si nu cu otet, folosesc oțet la ciorba radauteana si la ciorbă de burta.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 20/09/2022

Baga mai multa ceapa si lasa-l naibii de pastarnac si de telina! Ceapa da gust ciorbei si tuturor mancarurilor, in general. Asa ca pune vreo 2-3 cepe, morcovul de rigoare si mai poti baga un ardei gras care da un gust proaspat de vara ciorbei. Telina si pastarnacul sunt foarte bune la supe, mai ales telina, pentru aroma, dar la ciorbe, mai ales daca sunt acrisoare, nu-si prea au rostul, dupa parerea mea. Eu zic ca, daca-i pui iaurt sau smantana, sa nu-i mai pui si suc de rosii si sa o lasi alba. Despre acreala, asta ar trebui sa ramana la latitudinea fiecaruia in functie de preferinte. Mie, de ex, nu-mi place otetul in nicio ciorba, asa ca folosesc doar zeama de lamaie, borsul sau zeama de varza murata.

(1) (0) Abuz
Diana Lucia, 28/11/2019

Autoarea blog-ului are dreptate. Morcovul, telina si pastarnacul se fierb mai greu, de aceea cartofii taiati cubulete - care se fierb in maxcimum 15-20 de minute dupa care se pot sfarama daca sunt tinuti prea mult la fiert - se pun cand radacinoasele s-au fiert pe trei sferturi. Am o singura nedumerire: de ce nu puneti si ardei gras - verde si/sau rosu, si o rosie proaspata in loc de bulion? Ambele dau un plus de savoare ciorbei.

(1) (0) Abuz
19/10/2016

F buna

(0) (0) Abuz
19/10/2016

De ce nu pui cartofii impreuna cu zarzavatul la fiert ?, mai raman din calitatile zarzavatului.
Daca se pune otet se estompeaza gustul tarhonului, care in acest fel este cel mai important.

(0) (1) Abuz
19/10/2016

Este o ciorba usor de facut si buna

(0) (0) Abuz
19/10/2016

Foarte buna gust excelent si se poate aromatiza dupa gustul fiecaruia

(0) (0) Abuz
ungur_t2016, 19/10/2016

Imi place foarte mult aceasta reteta,o sa ogatesc si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează