Petitchef

Cum să fierbi tare un ou?

Cel mai simplu mod de a găti un ou este să îl fierbi. Ideal pentru a-l mânca cu o salată sau pentru un picnic. Nu uitați să pregătiți și o maioneză care să o însoțească.

Felul principal
1 porții
5 min
10 min
Foarte ușor
73 Kcal

Ingrediente

1
Cost estimat: 0.2 (0.2€/porție)

Materiale

  • oală mică sau ibric

Preparare

  • Se pune oul într-o oală sau ibric și se acoperă cu apă rece.
  • Aduceți apa la fiert și fierbeți timp de 10 minute.
  • Scoateți oul și lăsați-l să se răcească înainte de a-i scoate coaja (îl puteți pune într-un vas cu apă rece).

Observații:

Cât durează să fierbi tare un ou?
Timpul de gătire pentru un ou fiert tare este de 10 minute în apă clocotită.

De ce să punem ouăle la fiert în apă rece?
Riscul de a scufunda ouăle în apă clocotită este să le spargem din cauza șocului termic.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (550g)
Calorii: 73Kcal
  • Carbo: 0.4g
  • Grăsimi: 5.2g
  • Grăsimi sat.: 1.4g
  • Proteine: 6.2g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 0.3g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2

Poze

Cum să fierbi tare un ou?
Cum să fierbi tare un ou? - poza 2
Cum să fierbi tare un ou? - poza 3
Cum să fierbi tare un ou? - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează