Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!

(4.46/5 - 84 voturi)
13 comentarii



  • Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!
  • Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!, Poza 2
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 1 h, 40 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 7-8 bucati de ceafa de porc
- 2-3 catei de usturoi
- o bere neagra
- putin ulei
- sare, piper, cimbru

Preparare:

Etapa 1: Ceafa de porc se taie in bucati potrivite si se cresteaza. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si alte condimente daca mai doresti, dar noi nu am mai pus altceva.

Etapa 2: O tava incapatoare se unge cu putin ulei si se aseaza frumos bucatile de friptura. Cateii de usutroi se feliaza fin si se pun deasupra. Se mai adauga putin ulei, respectiv se unge putin fiecare bucatica de carne, si la final se toarna peste ceafa de porc continutul unei sticle de bere neagra.

Etapa 3: Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste si carnea este bine facuta. Alcoolul din bere s-a evaporat si nu a mai ramas decat un sos dulce excelent. Pe la mijlocul procesul de gatire, tava se scoate din cuptor si se intorc bucatile de carne, ca sa se faca bine pe ambele parti.

Etapa 4: Foarte simplu de preparat, inconvenientul la aceasta friptura este durata mare de coacere: mai bine de o ora.

Etapa 5: Dar hai sa vedem partea pozitiva a lucrurilor: cat timp friptura e la cuptor tu ai timp sa prepari garnitura. Iti recomand sa incerci salata de morcovi cu patrunjel si usturoi!


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super

Postat 19/04/2015, 08:27 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelent!!! Excelent!!!

Postat 19/02/2015, 19:47 | am gătit această rețetă
5 / 5

Super buna

Postat 13/10/2013, 10:11 | am gătit această rețetă
5 / 5

Intotdeauna, simplitatea este cea care da savoare. o voi prepara de Craciun

Postat 18/12/2013, 18:20
5 / 5

Foarte buna cred

Postat 01/12/2013, 07:07
5 / 5

FOARTE GUSTOASA

Postat 23/11/2013, 14:40
...click aici pentru a vedea toate comentariile (13)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: