Petitchef

Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

Pot au feu este o mancare frantuzeasca de sezon rece, servita in special duminica. Pe romaneste, noi ii spunem rasol de vaca. Reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓

Felul principal
6 porții
20 min
4 ore
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Preparare

  • Etapa 1 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Intr-o oala se pune rasolul de vita taiat in bucati grosiere, se acopera cu apa rece, se pune sare si se aduce la fierbere. Se ia spuma care s-a format.
  • Etapa 2 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Apoi se adauga ceapa decojita, morcovii si napii, curatati si taiati in bucati grosiere. Se adauga telina taiata in jumatate si prazul taiat in bucați de 15 cm.
  • Etapa 3 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Adaugati apa daca este necesar, precum si buchetul garni. Acoperiti vasul si gatiti la foc mic timp de 3 ore.
  • Etapa 4 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Dupa acest timp, frecati osul cu maduva cu sare grunjoasa (aceasta va impiedica evadarea maduvei). Puneti-l in oala cu legumele și gatiți din nou timp de 30 de minute la foc mediu.
  • Etapa 5 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Se curata si se taie cartofii in bucati mari si se fierb in apă clocotita timp de aproximativ 15 minute.
  • Etapa 6 - Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
    Serviti cartofii cu pot-au-feu. Gata!


Poze

Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca - poza 2
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca - poza 3
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca - poza 4

Întrebări:

Mai tot timpul la ingrediente bagati denumiri complet aiurea ! Ce mama dracului e aia :"buchet garni " ??? Voi chiar sunteti trazniti in cap: la cartofi dati link explicativ, de parca e careva in lumea asta care nu stie ce e ala un cartof si buchet garni il considerati cunoscut precum mamaliga... mai mereti mei in doamna !

Răspuns:

De origine franceza, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legatura formata din mai multe verdeturi, proaspete sau uscate. Pentru a da un plus de aroma supelor, mancarurilor, concentratelor, se leaga, ca intr-un buchet, cateva plante aromate: cateva fire de patrunjel, de telina, o foaie de dafin, un fir de cimbru, spre exemplu. Se scot dupa fierbere.




Comentarii:

Adriana, 10/11/2023

Din câte știu rasolul trebuie să aibă și os cu măduvă și sită, altfel nu e rasol. Pare o mâncare sățioasă, dar nu prea în ton cu mâncarea românească. Carnea fiartă de vită ar cere și un pic de sos cu hrean.

(0) (0) Abuz
stela, 18/03/2018

Buna si dietetica. Din ce plante e compus buchetul garni ?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Tradiţional, acesta este compus din ramurele de cimbru, patrunjel si foi de dafin. Se poate completa cu frunze de praz si de telina, Cel mai adesea se folosesc plantele proaspete, legate cu un fir de ata (o sforicica). Buchetul se pune in supa de legume sau in oala in care fierbe carnea, si este scos si aruncat dupa ce s-a terminat fierberea.


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana La ce pot fi folosite cojile de portocale? La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează