Petitchef

Fondant pentru modelat

Fondant pentru modelat

Astazi am facut o buturuga pe comanda. Si am vrut sa-i fac niste ciupercute din fondant, pe care l-am preparat asa:

o lingurita de miere zaharisita (exact acea lingurita mica din poza), cateva picaturi de zeama de lamaie, zahar pudra.Nu am folosit tot zaharul din acea punga, ci pe jumatate.


Am amestecat la inceput mierea cu zeama de lamaie pana cand au devenit ca o pasta impreuna, apoi am adugat zahar, cate putin, pana cand am inceput sa-l modelez in mana si nu s-a mai lipit foarte tare de degete. Toate ingredientele au fost la temperatura camerei.

Din aceasta pasta puteam face si alte figurine, colorate chiar (am in casa coloranti alimentari) dar deocamdata m-am multumit cu ciupercutele albe, asa cum a iesit fondantul in culoarea lui naturala.

Buturuga mi-a iesit asa:









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fondant, glazura fondanta
Fondant, glazura fondanta
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bile de ciocolata
Bile de ciocolata
6 porții
3 zile 3 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mucenici moldovenesti - de post
Mucenici moldovenesti - de post
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cannelés de bordeaux
Cannelés de bordeaux
5 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chec cu iaurt
Chec cu iaurt
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează