Petitchef

Mâncare de morcovi cu piept de pui

Mâncare de morcovi cu piept de pui
... o mânc?ric? deosebit?, care se face destul de u?or, dar pentru care e nevoie de ceva timp ?i r?bdare... Îns? î?i merit? cu prisosin?? tot timpul pe care îl petrecem preg?tind-o, o s? v? convinge?i de acest lucru dac? o ve?i încerca!
A?adar, avem nevoie de:
un piept de pui (aprox. 400 gr.)o ceap?;60 - 80 ml. ulei;500 - 600 gr. morcovi;25 gr. f?in? (o lingur? cu vârf);sare;frunze de p?trunjel;100 ml. smântân?;suc sau past? de ro?ii (dup? gust).
Ceapa t?iat? m?runt se înfierbânt? un minut în ulei,
... apoi se adaug? carnea t?iat? buc??ele.

Se amestec?, apoi se adaug? o jum?tate de linguri?? de sare ?i 2 - 3 linguri de ap?. Se fierbe acoperit? la foc mic, ad?ugând c?te pu?in? ap? pân? când se înmoaie bine (se adaug? pu?in? ap?, pentru c? dac? am pune ap? cât s? cuprind? carnea, aceasta ar c?p?ta gust de fiert, ceea ce nu ne dorim la aceast? mânc?ric?!).

Morcovii cur??a?i se taie în be?i?oare lungi de 4 - 5 cm. ?i groase de aprox. o jum?tate de cm.

Morcovii se c?lesc separat cu 3 linguri de ulei, la foc mic, ad?ugând câte 1 - 2 linguri de ap? pân? când se înmoaie bine.
Când carnea este fiart?, se adaug? morcovii astfel c?li?i.
F?ina se freac? cu ap? rece, apoi se toarn? în crati?? ?i se completeaz? cu ap? cât s? cuprind? morcovii ?i carnea. Se adaug? suc sau past? de ro?ii (eu am pus o linguri?? de past? de ro?ii) ?i se las? s? mai fiarb? câteva clocote.

Mâncarea se s?reaz? dup? gust ?i - facultativ - se adaug? pu?in zah?r (eu nu am pus).

Smântâna se freac? cu o lingur? de ap? rece ?i cu frunze de p?trunjel t?iate m?runt ?i se amestec? cu mâncarea dup? ce aceasta a fost luat? de pe foc.

Nou? ne-a pl?cut tare mult! O voi mai face ?i în diverse alte combina?ii - cu alte legume, cu alt sos, cu alt tip de c?rni??...

Poft? bun?! :)










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ghivece cu morcovi
Ghivece cu morcovi
20 porții
1 h 57 m
Foarte ușor
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează