Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Martipan

(4.27/5 - 44 voturi)

3 comentarii

MartipanTipul rețetei:
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 100 g. migdale crude
- 50 g. zahar pudra
- cateva picaturi ulei de migdale
- cateva picaturi zeama de lamaie
- apa tot asa, masurata-n picaturi
Preparare:

Etapa 1: Se prajesc usor migdalele la cuptor:Cat inca sint calde, se freaca in maini sau intr-un prosop pentru a le indeparta coaja .Se macina apoi la robotul de bucatarie, cat mai fin posibil.Se adauga zaharul pudra:si "picaturile" de ulei (sa zicem o lingurita nu foarte plina)

Etapa 2: Rezulta urmatoarea compozitie:
La care veti adauga atata apa cat sa obtineti un aluat modelabil puneti putin cate putin, ca sa nu gresiti .Acoperiti cu folie transparenta si lasati la frigider 12 sau chiar 24 de ore.

Etapa 3: Dupa ce se scoate de la rece se framanta bine pana ce se obtine o pasta:Se foloseste la diferite retete, mai mult ca umplutura, ca decor ca "plapumioara" ca aici: Prajitura aromata cu crema din vin rosu decat ca, de ex. acoperirea unui tort.

Etapa 4: Un alt exemplu ar fi: se aseaza intre 2 folii de plastic (transparente) si se taie in forma de stelute, care mai apoi se dau prin zahar si se orneaza niste romburi de cafea cu nuci, bestiale.




Printează pagina
De Laura Sava (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

EXCELENT SPER SA IASA RETETA

5 / 5

Marfa

4 / 5

La prima citire



Rețete inrudite


Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

La multi ani mami!!

La multi ani mami!!
dezgustător
delicios