Petitchef

PRAJITURA CU FOI GLAZURATE CU ZAHAR ARS

PRAJITURA CU FOI GLAZURATE CU ZAHAR ARS
Inainte de S?rb?tori, în c?utare de noi re?ete pentru pr?jituri, am v?zut pe pagina "Buc?t?reselor vesele" pr?jitura "Vienetta". Mi-a atras aten?ia, ar?ta tare bine, cu mult? crem?, zah?r ars, mmmmmmm mi-am zis c? sigur papilele mele gustative vor fi în culmea fericirii, ?i chiar dac? alor mei, ?i nu numai lor, le plac pr?jiturile cu ciocolat? hai s? o încerc.
Nu am respectat întocmai re?eta lor având o tav? mai mic? pentru copt foi.
Pentru preparare a foilor am folosit:
- 5 ou?
- 5 linguri de ap? rece
- 100 g zah?r
- 75 g nuc? m?cinat?
- 80 g f?in?
- 1/2 plic praf de copt
Am b?tur bine albu?urile spum?, am ad?ugat apa rece, zah?rul, continuînd s? bat albu?urile cu mixerul la vitez? maxim? înc? 1 minut. Am ad?ugat la final f?ina amestecat? cu praful de copt ?i cu nuca, amestecînd compozi?ia u?or, numai prin r?sturnare, cu o lingur?.
Din aceast? compozi?ie am copt, pe rând, trei foi pe dosul t?vii tapetate cu hârtie de copt uns? cu pu?in unt.

Pentru crem? am folosit:
- 3 g?lbenu?uri
- 400 ml lapte
- 150 g zah?r
- 200 g unt
- 70 g f?in?

250 ml lapte l-am pus la fiert împreun? cu zah?rul
G?lbenu?urile le-am amestecat cu laptele r?mas, am pus peste ele f?ina amestecând cu un tel pentru a elimina cocoloa?ele formate,

iar cînd laptele d? în fiert am turnat compozi?ia de g?lbenu?uri ?i am l?sat s? fiarb? pân? se îngroa??. Se pun la rece. Fiind înainte de Cr?ciun când temperaturile erau mult sub O grade, a fost suficient? o or? de stat afar?.
Dup? r?cire am ad?ugat un unt ?i am mixat câteva minute, devenind o crem? spumoas? ?i fin?.

Din 200 g zah?r tos am am preparat un caramelpe care l-am întins fierbinte pe dou? foi.
Jum?tate din crem? am întins-o pe prima foaie caramelizat?, am acoperit cu a doua foaie, am pus restul de crem? apoi ultima foaie.

Peste prîjitur? am întins albu?urile r?mase de la cele trei ou?, b?tute cu 150 g zah?r.
Nu v? recomand s? folosi?i albu?urile pentru nota final? a pr?jiturii, acestea dovedindu - se a fi aspectuoase în primele 5 - 6 ore, dup? care, încet, încet, parc? s-au topit.
A doua oar? când voi prepara aceast? pr?jitur?, fiindc? sigur o s? o mai prepar - este foarte gustoas?, am s? folosesc o glazur? caramel sau altceva.







Comentarii:

02/12/2013

F .buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează