Petitchef

Prajitura marmorata cu mascarpone

Prajitura marmorata cu mascarpone

Sunt cateva persoane, in special o prietena foarte draga mie, care asteapta cu nerabdare sa postez aceasta reteta, asa ca m-am pus pe treaba!

Si un mic pont pentru cei care vor sa gateasca aceasta prajiura: dragilor, daca aveti opt prieteni invitati la cina va recomand sa dublati cantitatea ingredientelor. Prajitura a fost atat de buna incat nu a mai ramas nimic pe farfurie :)). Cu siguranta prajitura va fi in topul preferintelor noastre culinare de acum inainte si sper sa va placa si voua.

Pentru blat avem nevoie de:

- 100 g unt

- 150 g zahar

- 200 ml smantana dulce

- 2 oua

- 200 ml lapte

- 280 g faina

- o lingurita de praf de copt

- 3 linguri de cacao

Incepem cu batutul oualor impreuna cu zaharul.

Adaugam cacaua ploaie, mixand in continuare.

Apoi adaugam untul spuma, laptele, smantana si faina (in care am pus praful de copt) alternand si amestecand in continuare.

Turnam amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si incepem preparearea cremei de branza.

Pentru crema de branza avem nevoie de:

- 450 g branza mascarpone

- 100 g zahar alb

- 2 oua

- o lingura de amidon

- putina esenta de vanilie

Intr-un bol punem branza mascarpone si esenta de vanilie, adaugam zaharul, mixam bine, apoi ouale unul cate unul si in final lingura de amidon. Obtinem un amestec foarte cremos si fin.

Cu lingurita asezam parti din crema de branza in blatul de cacao, deja in tava, astfel:

Apoi cu o scobitoare ne jucam putin, marmoram prajitura si o dam la cuptorul incins la 180*C pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Dupa coacere, asta va fi rezultatul:


Sa o savurati cu mare placere!








Comentarii (23):

03/06/2014

Ce dimensiuni are tava?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Andreea, 22/01/2019

Și eu cred ca undeva s-a strecurat o greșeală ! Crema de mascarpone s-a “topit” prin blat și a rămas ca o spuma necoaptă! Probabil ca trebuia putina făina și in crema ....Si mi se mai pare ca e foarte multă crema de mascarpone! Eu am folosit o tava de 30/40cm. și am mai oprit putina, dar cred ca era suficientă doar jumătate !! Asa ca mai căutați rețeta ! (eu nu am făcut-o și ...

(0) (0) Abuz
10/08/2018

Imi puteti spune va rog mult,ce simtina dulce ati folosit???

(0) (0) Abuz
25/01/2015

Super tare

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Extraordinara, va multumesc pentru reteta!

(0) (0) Abuz
04/04/2014

O prajitura buna si usor de facut!

(0) (0) Abuz
10/02/2014

Incredibil de buna!!!

(0) (0) Abuz
29/01/2014

E super buna fac si eu si e delicioasa

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Promit sa o incerc. ararta bine.

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipica Mascarpone – o branza atipica Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează