Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Taietei - Gartene - Urechiuse - Csiga

De Bucataresele Vesele







Ingrediente :

3 oua
2 praf sare
200 gr faina

Mai avem nevoie de o spata si de un fus. Cum fusul mi-a lipsit am confectionat unul dintr-un betigas de lemn.

Preparare :

Punem intr-un vas cele 3 oua si cele 2 prafuri de sare si cu o furculita le batem bine. Adaugam cele 200 gr faina ( cantitatea de faina depinde si de calitatea acestuia) si amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom framanta bine . Intindem acest aluat cu un sucitor ( pe vremuri se facea o patura subtire numai cu sucitorul , facaletul, dar in ziua de azi gospodinele se mai modernizeaza ....) cat de cat , il taiem apoi in fasii si cu ajutorul unui aparat de intins intindem fasiile de aluat pana la ultima treapta ( in cazul meu 9) al aparatului. Fasiile astfel intinse se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop.
Se ia o fasie si se taie in doua , pe lungime in asa fel incat sa obtinem fasii mai inguste. Aceste fasii la randul lor le vom taia in patratele sau romburi mai marunte cu dimensiune de 1 .5 cm / 1.5 cm. Luam un astfel de patratel il asezam pe spata si cu varful "fusului" asezat pe unul din colturi prin apasare usoara rulam aluatul . Astfel obtinem gartenele alias urechiusele sau cunoscutele csiga teszta.
Acesti taietei se fierb in supa de carne , dar se pot folosi si ca garnitura la paprikasuri.
In zona noastra pentru nunti indeosebi se pregatesc acesti taietei . Sunt fara spor , necesita timp sa ii pregatesti si de aceea femeile de la tara se aduna si povestind , glumind, cantand pregatesc gartenele ce vor fi servite la nunta. Si iata cat de adevarat urmatorul vers "Unde-s doi puterea creste !!!"

Imprimer cette page
De Bucataresele Vesele (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:


REȚETE


Rețete inrudite



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Burek cu carne ( reteta laura laurentiu)

Burek cu carne ( reteta laura laurentiu)
dezgustător
delicios