Petitchef

Tocana de oaie cu bere neagra si piure

Tocana de oaie cu bere neagra si piure

?tiu, aduce a “Irish Stew“, aveam chef de a?a ceva, numai c? folosii ce ingrediente avui prin b?t?tur?, pe lâng? cele de baz?.

Am adunat a?a: carne de oaie (b?i, da’ oaie, oaie, a?a, de vârst? senectu?ii ?i foarte proasp?t?, ghinion teribil), ceap?, porumb, maz?re, bere neagr?, ardei gras ?i iute (nu sunt în poz?) ?i ce ne trebuie pentru un piure (cartoful ciudat din poz?, lapte, unt, sare).

Va spun re?eta, poate locui?i într-o zon? în care vaca ?i oaia nu se t?ie când ies din produc?ie. Bag la final erat?.

A?adar se pune la în?bu?it ceapa cu ardeii, f?r? sare, pentru c? vine ?i carnea, da? Carnea nu se pune la fiert ?i la fript cu sare, la în?bu?it ?i mai pu?in, c? r?mâne iasca. Asta s?rac? pân? la urm? a fost bun?, dac? mai puneam ?i sare fierbeam ?i acuma la ea.

Dup? ce se înmoaie ceapa ?i ardeii se adaug? carnea ?i pu?in? f?in? (dac? vre?i, pur op?ional).

Când carnea î?i schimb? culoarea se adaug? berea, pu?in câte pu?in, eu o ?in la cald, s? nu cauzez ?oc termic oii moarte. Apropos, mai ?ti?i propozitiile alea din vocale? Aia de la ?coal? cu care lu?m inevitabil zece? “Oaia aia e a ei“.

Ei, se las? s? scad?, dac? e nevoie mai punem ?i apa (cald?) ?i la final ad?ug?m maz?rea ?i porumbul. Apoi acoperim cu piure.

Am pus ?i ni?te a?chii de parmezan pe pl?cinta asta ?i am dat la cuptor pân? când ar?ta cum mi-a pl?cut mie. Canci grade ?i timp. Ca la bunica, pân? se face.

Am delimitat por?iile cu ni?ic? boia, poate mai r?mâne.

(A?i v?zut emisiunea cu Gheorghe Turda în care spune cum se propor?ioneaz? por?iile? Ei, se propor?ioneaz? conform urmelor de boia.)

Dac? e bun?? E nemaipomenit?. Ce e în neregul?? Imediat dup? sexyune.

În primul rând carnea a fost tare … tare. Superb? crud?, dar când a luat-o focul, de?i am tratat-o corect, a fost mult prea proasp?t?, celula’ a dracu’ pe ea.

A? fi pus ciuperci, nu porumb, nu am g?sit în drumul meu ceva convenabil a?a c? am pus porumb. Da, e bun?, spre excelent?, dar parc? cerea ni?te ciuperci, deci dac? face?i (aiurea) pune?i la c?lit ?i ni?te p?l?rii într-un picior.

Partea a treia, o fi bun? de b?ut, e bere de gagici, dar Ursus negru la mâncare, hmmm, nu. Mai bine d?deam un leu în plus ?i luam altceva. Sau puneam trei gr?unte de zah?r.

Concluzie: e bestial? dar se poate ?i mai bine. Dup? ore de fiert (c? îi d?dui ?i cu kukta în cap pân? la urm?) carnea a devenit moale, cum trebuie, se tope?te . Dar parc? tot cu bere alb? ar fi mers mai bine. Altfel, de?i îmi fac autocritica, v? rog s? încerca?i ?i variant? asta :DC? eu nu cred c? mai am de unde s? va dau, hard roc aleluia.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Piure de mere la multiooker cookeo
Piure de mere la multiooker cookeo
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tocana de legume in felul meu gatit in wok
Tocana de legume in felul meu gatit in wok
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Pecorino - banza italiana din lapte de oaie Pecorino - banza italiana din lapte de oaie Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează