Petitchef

Aligot - piure de cartofi cu branza

Aligot este o specialitate gastronomica franceza potrivita pentru iarna, datorita continutului sau caloric. Este formata dintr-un piure de cartofi care este amestecat cu o branza moale numita Toma (o branza italiana, moale sau semi-tare, din lapte de vaca, remarcata pentru calitatile sale excelente de topire), obtinand o textura ultra elastica. Aceasta reteta este delicioasa, aromata si foarte simplu de preparat, dar are micile sale secrete pe care le vom dezvalui in reteta noastra, explicata in detaliu. Daca nu ati gasit aceasta branza, nu va faceti griji, o puteti inlocui cu Emmental, Gruyère, Cantal sau Raclette.

Felul principal
4 porții
10 min
40 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Aligot - piure de cartofi cu branza
    Cojiti cartofii, puneti-i intr-o cratita și acoperiti-i cu apa rece. Adaugati 1 lingurita de sare. Dupa ce apa fierbe, gatiti cartofii timp de 30 de minute. Scurgeți apa.
  • Etapa 2 - Aligot - piure de cartofi cu branza
    Încalziti smantana. Imediat ce cartofii s-au fiert ii puteti trece printr-o sita pentru o textura foarte fina. Puneti sare si piper dupa gust. Descojiți, zdrobiti si adaugati catelul de usturoi. Amestecati totul si incalziti.
  • Etapa 3 - Aligot - piure de cartofi cu branza
    Pe de alta parte, intr-o tigaie gatiti carnatii. Pur si simplu rumeniti-i într-o tigaie fierbinte. Dati deoparte.
  • Etapa 4 - Aligot - piure de cartofi cu branza
    Taiati branza Toma in bucati mici. Cand piureul este fierbinte, adaugam smantana pe care am incalzit-o anterior si amestecsm bine. Adaugati bucatile de branza putin cate putin, amestecand constant cu o lingura de lemn.
  • Etapa 5 - Aligot - piure de cartofi cu branza
    Amestecati constant pana cand toata branza este bine integrata si veti obtine o textura foarte elastica. Serviti imediat cu carnatii facuti anterior.
  • Etapa 6 - Aligot - piure de cartofi cu branza
    Gata!

Observații:

Piureul:
Treceti cartofii fierti prin sita, astfel incat piureul sa aiba o textura foarte fina si neteda. Este important ca atat piureul, cat si smantana sa fie fierbinti inainte de a incorpora branza.

Branza:
Reteta de aligot francez este facuta cu branza Toma.Daca nu ati gasit aceasta branza, nu va faceti griji, o puteti inlocui cu Emmental, Gruyère, Cantal sau Raclette.

Cand adaugati branza, este important sa o faceti putin cate putin si nu toata odata.

Poze

Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza - poza 2
Aligot - piure de cartofi cu branza - poza 3
Aligot - piure de cartofi cu branza - poza 4
Aligot - piure de cartofi cu branza - poza 5
Aligot - piure de cartofi cu branza - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Gabriel, 10/01/2021

Pai si und egasimbranza respectivea?

(0) (0) Abuz
CHRIS, 19/02/2020

Branza TOMA?
Corect se numeste TOME

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piure de mere la multiooker cookeo
Piure de mere la multiooker cookeo
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează