Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Antreuri

Guacamole

Felul principal

Spaghete bolognese

Desert

Papanasi

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

Tort cu crema de zahar ars si frisca

de (Vizitează situl)
(4.49/5 - 47 voturi)

7 comentarii



Daca tot am luat saptamana aceasta permisul de conducere,  :-p , motiv de sarbatoare :d , am refacut acest tort care mi-a placut foarte tare. A, si inca un motiv, azi plec in concediu la mare (sper sa fie timp frumos) si va las pana ma intorc, o felie din acest delicios tort. Am modificat reteta, ca de obicei, pentru ca in general modific retetele dupa gustul meu.
Primul pas, caramelizarea celor 15 linguri de zahar si tapetarea vasului cu zahar caramelizat.




Crema:
-10 oua
-7 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 l lapte


Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel.




Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.


Blatul:
-5 oua
-5 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-5 linguri faina
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea)




Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul . Siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.




L-am ornat cu 200 ml frisca batuta si m-am jucat putin cu niste zahar ars si am facut cateva decoruri, care din pacate nu prea rezista si se vor topi in frigider. Oricum Alex a mancat doar decorurile de zahar ars pentru ca nu i-a placut crema, a zis ca are gust ciudat. :D

















Imprimer cette page
de Cristina's Blog - Arome si culori (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

The best

5 / 5

Super

5 / 5

Super ....fac de multe ori... si mare cu compozitie dubla

5 / 5

Mi a iesit perfect multumesc ,de sfaturi.

4 / 5

Arata bine

5 / 5

FOARTE BUN

... click aici pentru a vedea toate comentariile (7)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător