Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE





REȚETE

Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie

de (Vizitează situl)
(4.65/5 - 110 voturi)

18 comentarii

Este un tort delicios, care se muleaza perfect pe gustul oricarui ciocolatos. De data aceasta l-am pregatit cu mult drag pentru prietenii mei Andreea si Andrei, mama si bebel, care s-au sarbatorit impreuna cu ocazia Sfantului Andrei.

Blat:
6 oua;
180 g zahar;
180 g faina;
50 g cacao;
4 linguri de apa;
un praf de copt.

Se separa ouale.

Galbenusurile, zaharul, apa si cacaua si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga incet compozitiei de cacao. Se incorporeaza cu mare grija faina, amestecand de sus in jos.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina
si se coace in cuptorul incins la 180o C pentru circa 35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce se raceste se taie blatul in foi subtiri de 1-1,5 cm. 

Tortul se monteaza intr-o "carapace" construita din foile rezultate, ajutandu-ne de un inel special, care in cazul meu este, de data aceasta... patrat.

Pentru ca este un tort cu trei feluri de ciocolata vom folosi pentru creme ciocolata neagra, cu lapte si alba.

Mousse de ciocolata neagra:
270 g ciocolata neagra, cu un continut de 75% cacao;
540 ml frisca lichida (smantana dulce);
4 g gelatina fin maruntita.

Se hidrateaza gelatina in putina apa rece. Intr-o craticioara se incalzesc pe foc mic ciocolata si 270 ml smantana dulce, 

amestecandu-se continuu pana cand se topeste ciocolata. Se trage de pe foc si cand nu mai este foarte fierbinte se incorporeaza gelatina. Se lasa sa se raceasca. Separat, se bate batz restul de frisca

si se amesteca usor cu crema de ciocolata, racita. 


Se toarna compozitia in carapacea construita din blat (care se insiropeaza usor) si se baga la frigider.

Mousse de ciocolata cu lapte:
270 g ciocolata cu lapte;
540 ml frisca lichida (smantana dulce);
6 g gelatina fin maruntita.

Se prepara la fel la mousse-ul de ciocolata neagra. Stratul de mousse se toarna peste cel de ciocolata neagra, care intre timp s-a intarit, apoi se introduce din nou tortul in frigider.

Mousse de ciocolata alba:
270 g ciocolata cu alba;
540 ml frisca lichida (smantana dulce);
7-8 g gelatina fin maruntita.

Se prepara la fel ca mousse-ul de ciocolata neagra. Se toarna mousse-ul de ciocolata alba peste celelalte doua straturi, se inchide carapacea cu ultima foaie de blat (care trebuie sa fie cea mai dreapta si mai frumoasa) si se introduce tortul la frigider pentru cel putin 4 ore. 

Pentru ca cele trei straturi de mousse sa iasa drepte si de dimensiuni egale eu folosesc pentru fiecare dintre ele aceleasi cantitati de ciocolata si de frisca si le torn cand sunt inca putin caldute si mai fluide. Cantitatea de gelatina este singura care variaza de la o crema la alta, in functie de cantitatea de cacao continuta de ciocolata.

Dupa perioada de repaos in care cele trei straturi de mousse se intaresc in frigider, se scoate inelul din jurul tortului, se ajusteaza marginile cu un cutit bine ascutit (daca este cazul si nu sunt perfect drepte) si se imbraca tortul cu un strat subtire de unt.

Se vor acoperi astfel toate imperfectiunile si tortul nostru va fi pregatit pentru dulcea haina de fondant.


Decorul este la alegerea fiecaruia. Eu am ales unul care sa-i reprezinte pe cei doi sarbatoriti, o fila din povestea lor zilnica. Sper ca le-a placut.

 
 Vacuta - draguta le transmite "La multi ani!",




  Omidee si ea in vizita,
  Melcul-codobelcul se plimba prin odaie,
in timp ce Andreiush, cu nelipsita lui suzi, se joaca la umbra bradutului impodobit.
 Iar aici, Andreea si Andreiushul ei de plush, care tare voia sa-si infiga manutele in tortulet.
O sectiune foarte ciocolatoasa, pentru fiecare dintre voi:


Imprimer cette page
de Parfum si culoare in bucataria mea (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Delicios

5 / 5

Super!

5 / 5

Merita incercat!Numai ca nu stiu de unde sa cumpar fondant!:(

5 / 5

Nemaipomenit

5 / 5

Arata f.f.f.f.f bine si cred la fel de bun......

5 / 5

Very nice

... click aici pentru a vedea toate comentariile (18)

Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)
dezgustător
delicios