Supa-enciclopedia culinara!

Sunt atatea moduri in care poti prepara supa incat nimeni nu stie numarul sau toate combinatiile: cu carne, fara carne, cu legume, cu carne si legume (mixte), supa de peste, supa clara, supa crema, supa cu taitei, supa cu galuste, cu fidea, cu paste, supa de rosii, supa cu orez, supa cu ciuperci, supa minestrone, supa de ceapa, etc.

Supa poate imbraca orice „haina” culinara, poate fi simpla si decenta sau eleganta si sofisticata, poate contine combinatii infinite de ingrediente, de la simple si banale legume pana la cel mai exotic peste.

Supele pot fi clare sau ingrosate cu faina sau pasta din unt si faina, cu fulgi de cartofi sau orez macinat, legume pasate. Daca sunt prea groase pot fi subtiate cu bulion sau lapte. Supele simple pot fi imbunatatite cu smantana sau iaurt, legume proaspat tocate (patrunjel, marar), mirodenii colorate (piper rosu sau boia).

Supa ne poate fi un ajutor de nadejde in noptile reci de iarna; un bol fierbinte si hranitor, ne va incalzi si va trezi la viata papilele gustative.

Sunt multe de spus despre supa si nicicand nu le vom termina, asa ca va propun sa vedem cateva selectii de retete.