Petitchef

Budinca de Dovlecei

Altele
6 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Dovleceii curatati de coaja ii razuim si ii lasam cu sare 10 - 15 minute, ca sa elimine din apa. Intre timp bateom ouale, le amestecam cu branza telemea data pe razatoare, branza dulce si untul.
  • Stoarcem in mana dovleceii si ii adaugam peste amestecul de branza si ou. Adaugam grisul, in functie de cat e de lichida compozitia, se poate adauga ceva mai mult sau mai putin pentru ca amestecul sa fie cam de consistenta unui iaurt.
  • Incorporam si mararul tocat, nucosara si sare daca mai e nevoie, in functie de cat de sarata este branza telemea.Tava se unge cu unt sau ulei si se tapeteaza cu gris.
  • Tava nu trebuie sa fie prea mica, pentru ca budinca sa fie cam de 1-2 degete. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi calda sau rece, merge foarte bine la micul dejun, langa o salata de rosii. 100 grame au aproximativ 150 calorii.


Poze

Budinca de Dovlecei
Budinca de Dovlecei - poza 2
Budinca de Dovlecei - poza 3

Întrebări:




Comentarii (15):

leo53, 28/10/2016

Super buna si usor de facut.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/07/2013

Este extraordinar de buna pentru persoane care tin regim

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
speranta_maria_c2019, 29/09/2022

Amgatut-o puțin altfel cu cașcaval, deci nu prea era de regim. Dar era f.buna Am să încerc și pe această. Mulțumesc!

(0) (0) Abuz
27/10/2016

Cantitatea de branză la 4 dovlecei (desigur depinde si de mărimea dovlecelului) nu este mult. Mărarul în combinaţie cu brânza este extraordinar de gustos, iar în legătură cu nucşoara fiecare cu gustul lui. Nu se judecă plăcerea unui anumit gust, iar omul în orice caz nu. Felittări, oricine aţi fi şi unde aţi fi. Este o reţetă foarte bună!

(1) (0) Abuz
27/10/2016

Foarte buna

(0) (0) Abuz
01/08/2016

Branza este foarte multa, parca e placinta cu barnza. Grisul nu leaga compozitia, la budinca de dovlecei se pune faina, dovleceii nu stiu de ce se curata de coaja, iar pusi cu sare si lasati in exces 15-20 de minute, lasa la zeama de te plictisesti. De ce aiureala asta? . Nucsoara ii lipseste, ce sa zic... se potriveste cu mararul ca nuca in perete. Reteta e la pamant. Probabil n-ai gatit in viata ta, de scoti asemenea calamitati.

(0) (1) Abuz
popavalentin2009
popavalentin2009, 04/06/2015

Super

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Suuuuuuuuuuuuper

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Este buna

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Delicioasa!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează