Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi economice

(4.50/5 - 12 voturi)
1 comentariu

Ingrediente:

- 150 ml iaur simplu
- 2 oua
- 1/2 cana cu zahar
- 40 g drojdie
- coaja rasa de lamaie
- faina cat cuprinde

Preparare:

Etapa 1: Cum procedam:
Dizolvam drojdia in 2 linguri cu apa calduta. O amestecam apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit adaugam faina .

Etapa 2: Framantam bine , sa iasa un aluat potrivit de tare, numai bun de intins. Lasam aluatul sa creasca 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.

Etapa 3: Ungem cu ulei masa de lucru si formam suluri lungi de aluat , carora le dam apoi forma de cerc unind capetele.

Etapa 4: Le lasam sa mai creasca 10-15 minute si apoi le prajim in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti.

Etapa 5: Le scoatem cu o paleta si le asezam pe hartie absorbanta. Le pudram cu zahar farin vanilat.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Bun

Postat 31/08/2013, 19:29 | am gătit această rețetă

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)