Petitchef

Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella

Și da, este sezonul de vârf pentru sparanghel și profităm de el pentru că nu durează foarte mult. Cunoaștem gătitul clasic în apă cu un delicios sos mousseline. Dar ați încercat vreodată să coaceți sparanghelul pentru a face un starter delicios din foitaj? O rețetă crocante care însoțită de o salata va asigura o masa completă!

Antreuri
20 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

20

Materiale

  • 1 pensulă
  • 1 cuțit
  • 1 curățitor de coajă

Preparare

  • Etapa 1 - Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
    Spălați și pregătiți sparanghelul tăind sau răzuind partea tare dacă este necesar. Tăiați sparanghelul în jumătate dacă sunt fire mari.
  • Etapa 2 - Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
    Așezați sparanghelul într-un vas și turnați ulei de măsline peste el. Condimentați cu sare și piper și se amestecați bine.
  • Etapa 3 - Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
    Tăiați aluatul foitaj în 6 dreptunghiuri. Îndoiți feliile de jambon în jumătate.
  • Etapa 4 - Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
    Așezați feliile de jambon peste dreptunghiurile de foitaj, apoi așezați sparanghelul în diagonală și acoperim cu mozzarella rasă.
  • Etapa 5 - Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
    Îndoiți colțurile foitajului în diagonală, apoi ungeți cu ou bătut.
  • Etapa 6 - Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
    Coaceți 25 de minute la 180°C.
  • Etapa 7 - Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
    Gata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Cu ce ​​pot înlocui sparanghelul?
Puteți înlocui sparanghelul cu felii de roșii sau măsline de exemplu.

Cu ce ​​pot înlocui jambonul?
Puteți înlocui jambonul cu bacon sau cu o felie de somon afumat. De asemenea, îl puteți scoate din rețetă.

Cu ce ​​pot înlocui mozzarella rasă?
Puteți înlocui mozzarella rasă cu o altă brânză rasă precum Comté, Gruyère sau Emmental, de exemplu.

Cum se păstrează aceste produse de patiserie?
Păstrați aceste produse de patiserie într-un recipient ermetic, la frigider timp de 3 zile. De asemenea, le puteți congela înainte sau după gătit.

Există variante vegetariene ale acestei rețete?
Într-adevăr, după cum s-a spus mai sus, puteți elimina complet jambonul pentru a face un preparat vegetarian!

Cu ce ​​puteți înlocui oul bătut?
Este posibil să vă rumeniți foitajul cu lapte, vegetal sau nu, sau cu unt topit.

Poze

Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella - poza 2
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella - poza 3
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella - poza 4
Foitaj cu sparanghel, sunca și mozzarella - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecel cu șunca și brânză (la cuptor)
Rulouri de dovlecel cu șunca și brânză (la cuptor)
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează