Petitchef

Salata de morcovi, cu patrunjel si seminte

Antreuri
2 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se freaca bine un castron cu usturoi. Se lasa jumatatile de catel de usturoi in castron. Se adauga in castron mustarul, plus coaja si sucul de portocala. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga treptat uleiul si se bate viguros, cu un tel in forma de para, pana ce se obtine o emulsie aurie. Se scoate usturoiul si se arunca.
  • Se freaca bine un castron cu usturoi. Se lasa jumatatile de catel de usturoi in castron. Se adauga in castron mustarul, plus coaja si sucul de portocala. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga treptat uleiul si se bate viguros, cu un tel in forma de para, pana ce se obtine o emulsie aurie. Se scoate usturoiul si se arunca.
  • Se adauga in sos morcovii, maslinele si trei sferturi din patrunjel. Se amesteca bine. Se presara apoi deasupra restul de patrunjel si semintele de floarea-soarelui si se serveste.
  • Salata se serveste fie ca atare, dar si ca garnitura, alaturi de un preparat cu carne.
  • Julienne este un termen francez care denumeste taietura in forma de bare subtiri 3 x 3 x 50 mm.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează