Portocalale sunt cele mai iubite si consumate citrice de pe Planeta. Sucul de portocale este consumat cu placere de foarte multa lume, nu numai datorita proprietatilor curative, ci si pentru gustul dulce si parfumat. Pe langa vitaminele A, B, C, minerale, fosfor, fier, fibre, potasiu, sulf, cupru, magneziu si calciu, portocala contine apa in proportie de 90% , de aceea este un bun revitalizant al organismului. Portocalele fara coaja, se consuma direct si sunt servite ca desert.Gospodinele folosesc coaja de portocala rasa in compozitia checurilor, a cozonacilor, a torturilor sau a altor prajituri. Portocalele dau nota unor preparate ca: salatele de fructe, tortului diplomat cu jeleu de portocale, prajiturii cu suc de portocale. Cel mai complex preparat esteRata cu portocale, o specialitate frantuzeasca.
Ingrediente: Aluatul de clatite : 250 gr de faina 1 praf de sare 4 oua 2 linguri de ulei 500ml lapte suc de la 1 portocala Untul pentru clatite: 100 gr ...
Ingrediente: 750 ml vin alb sec 500 gr capsune 1 portocala 1 lamaie verde 6 caise 40 gr zahar brun 330 ml limonada Pentru cuburile de gheata: fructe rosi...
Multi dintre noi ne aducem aminte prea rar ca trebuie sa mai consumam fructe, in starea lor naturala. Astazi procesarea alimentelor a ajuns la cel mai inalt nivel si credem ca, daca am baut un suc la cutie sau sticla „fara conservanti si coloranti” ne-am luat portia...
Ingrediente: 75 ml vin rosu 100 gr zahar 1 baton scorțisoara 3 cuisoare 2 stelute de anason un praf de nuscoara rasa 1/2 lamaie (si coaja ei) 1 portocala (...
Ingrediente: 260 gr mazăre fiartă și scursă aproximativ 10 frunze de busuioc proaspăt 3 linguri de ulei de măsline Suc de o jumătate de lămâie 40 gr migdale f...
Ingrediente: 300 gr faina de migdale 1 lingura de scortisoara 150 gr zahar 50 gr unt topit 40 ml apa de flori de portocale 250 gr de miere 8 foi de brick 1 ...
Unii ar putea spune ca sarbatorile de iarna incep din 1 Decembrie, altii odata cu Sf. Nicolae, dar cei mai multi simtim ca sarbatorile incep din Ajunul Craciunului cand in case se simte mirosul puternic al bunatatilor traditionale, al vinului fiert si a scortisoarei,...
Ingrediente: 150 ml de lapte 100 gr miere 100 gr unt 200 gr faina 5 gr de praf de copt 120 gr zahar brun 1 ou un varf de sare 6 gr scortisoara 1 cuisor 2...
Ingrediente: 2 albusuri vechi de minimum 2 zile 85 grame de pudra de migdale 150 g zahar pudra 1 lingura de zahar tos colorant alimentar rosu si galben, sau ora...
Ingrediente: carne de pui(pulpe si piept) 1 portocala 1 pahar vin 1/2 pahar apa sare, piper marar ulei de masline sau unt garnitura: cartofi sau orez...
Ingrediente: 1 kg de faina ,de calitate superioara 4 galbenusuri 300 gr zahar 450 ml lapte o lingura de untura netopita 3-4 linguri de ulei esenta de vanilie si r...
Ingrediente: o conserva mare de ton in ulei 400 g mazare congelata coaja si zeama unei portocale mari 30 ml ulei 2 catei de usturoi sare,piper fulgi de migdale...
Ingrediente: 2 linguri otet din vin rosu 2 linguri suc de portocale 1 portocala 1/2 cana stafide 4 mere (2-3 soiuri diferite) 2/3 cana cu nuca, prajita si taiat...