Retete cu portocale
Portocalale sunt cele mai iubite si consumate citrice de pe Planeta. Sucul de portocale este consumat cu placere de foarte multa lume, nu numai datorita proprietatilor curative, ci si pentru gustul dulce si parfumat. Pe langa vitaminele A, B, C, minerale, fosfor, fier, fibre, potasiu, sulf, cupru, magneziu si calciu, portocala contine apa in proportie de 90% , de aceea este un bun revitalizant al organismului. Portocalele fara coaja, se consuma direct si sunt servite ca desert.Gospodinele folosesc coaja de portocala rasa in compozitia checurilor, a cozonacilor, a torturilor sau a altor prajituri. Portocalele dau nota unor preparate ca: salatele de fructe, tortului diplomat cu jeleu de portocale, prajiturii cu suc de portocale. Cel mai complex preparat esteRata cu portocale, o specialitate frantuzeasca.

Salată de somon, năut și portocale

Rulada portugheza cu portocale

Crêpes suzette, reteta traditionala

Tarta cu portocale

Spritz aperol

Sangria alba (cu vin alb)

Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv

Brunch de ziua îndrăgostiților (sf. valentin/ dragobete)

Tequila sunrise răcoritoare

Vin fiert - petitchef

Sangria fără alcool

Tartinadă de mazare: perfectă pentru a însoți o burrata foarte cremoasă

Sangria cu citrice

Briouats, dulcele marocan

Turta dulce - petitchef

Sangria cu vin spumant: vedeta răcoritoare a sărbătorilor

Cum se face un sos sangria?

Coarne de gazela, mici delicii orientale

Macaron cu ciocolata si aroma de portocala

Piept de rață cu portocală și miere (reteta video)

Dulceata din coji de portocala

Pui cu sos de portocala

Negresa de post aromata cu portocala
