Petitchef

Budinca de orez cu banane

Aperitiv
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se fierbe orezul in lapte cu zaharul vanilinat, la sfarsit se adauga si scortisoara si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul si la sfarsit, coaja de lamaie.
  • Se adauga peste orezul racit. Mixam bananele(era sa scriu babanele - cum spune Alessia ) si le adaugam si pe ele. Albusurile se bat spuma tare, se incorporeaza cu orezul, amestecand usor, de jos in sus.
  • Compozitia se toarna in forma unsa si presarata cu pesmet si se coace la cuptor, la foc potrivit, maxim 30 de minute.


Poze

Budinca de orez cu banane
Budinca de orez cu banane - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase De ce sa consumam orez brun? De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează