Un fruct cu doua laturi, pe de o parte este iubit de copii si cei care sufera de lipsa de potasiu iar pe de alta parte este evitat de multa lume pentrucontinutul ei caloric foarte ridicat si de diabetici, datorita continutului mare de zaharuri. Bananele sunt disponibile in orice anotimp si suntaccesibile tuturor. In bucatarie le puteti gati simplu: coapte, prajite, caramelizate sau flambate, sub forma de spuma sau milkshak-uri. O banana coapta cu sos de afine face dintr-un simplu fruct un desert usor de preparat. Un cheesecake light cu banane, piersici si zmeurareprezinta un desert apetisant. O salata de fructe cu banane parfumatete poate scoate din monotonie, iar un cocktail de fructe exoticereprezinta o bautura delicioasa si plina de vitamine.
Ingrediente: 4 banane (foarte bine coapte) 150 gr faina de ore (sau de grau) 50 ml de lapte vegetal (sau lapte de vaca) 2 linguri de ulei de masline 1 lingura...
Cremoase si dulci, bananele sunt un aliment preferat de toata lumea, de la copiii pana la batrani. Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esential pentru mentinerea tensiunii arteriale normale si a inimii.
Ingrediente: 3 banane coapte 3 oua 80 gr unt moale 250 gr faina 140 gr zahar 100 gr ciocolata negra 50 ml lapte 1 plic de praf de copt un praf de sare...
Ingrediente: 3 banane 30 gr de sirop de agave 145 gr de piure de arahide 125 ml lapte de migdale 260 gr de faina de orez (sau alta faina fara gluten) un plic ...
Ingrediente: 250 gr biscuiti Spéculoos 200 gr unt 4 banane mici 100 gr zahar brun 400 ml lapte condensat dulce 200 ml frisca lichida cateva bucatele de cioco...
Ingrediente: 200 g piscoturi , 5o g fulgi de porumb, 50 g alune, 130 g unt , 250 g ciocolata cu lapte, 1 l lapte praf. Crema: 500 g iaurt simplu, 150 g zahar pu...
Ingrediente: 150 g biscuiti din aceeia crocanti nu moi 3 banane mari 300 ml frisca lichida 50 g unt 1 cutie lapte condensat de 400 ml 100 g unt 100 g zahar brun ...