Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Cuib de viespi

(4.36/5 - 14 voturi)
4 comentarii



  • Cuib de viespi
  • Cuib de viespi, Poza 2
  • Cuib de viespi, Poza 3
  • Cuib de viespi, Poza 4
  • Cuib de viespi, Poza 5
  • Cuib de viespi, Poza 6
  • Cuib de viespi, Poza 7
  • Cuib de viespi, Poza 8
  • Cuib de viespi, Poza 9
  • Cuib de viespi, Poza 10
  • Cuib de viespi, Poza 11
  • Cuib de viespi, Poza 12
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 35 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 575 g faina
- 30 g drojdie proaspata
- 30 g zahar, esenta de rom
- 50 ml ulei
- 5 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 100 ml apa
- 1/2 lingurita sare
- coaja de la o la o lamaie
Crema:
- 200 g unt
- 100 g zahar
- nuca, nuca de cocos, scortisoara
Sirop:
- 125 ml lapte,
- 150 g zahar,
- vanilie

Preparare:

Etapa 1: Se framanta un aluat din toate ingredientele. Daca e prea moale se mai adauga un pumn de faina . Eu am mai adaugat 3 linguri de faina.

Etapa 2: Pus intr-un pahar cam 100 ml lapte caldut, 1lingurita de zahar si o lingura de faina si le-am lasat vreo 15 min sa creasca

Etapa 3: Pus in masina de paine restul de 100 ml de lapte (caldut), apa, uleiul, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si zaharul.

Etapa 4: Apoi am pus faina si drojdia crescuta si am pornit masina pe programul pentru aluat

Etapa 5: Pana cand masina si-a facut treaba am facut crema: frecat untul cu zaharul pana s-a facut spumos.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Farte bun am incercat si eu .multumim frumos

Postat 17/09/2013, 14:55 | am gătit această rețetă
5 / 5

Pare foarte gustos...trebuie sa o incerc.Multumesc pentru reteta!

Postat 05/07/2013, 14:34
5 / 5

Buoniiiii

Postat 03/03/2013, 08:55
5 / 5

Foarte faina! multumesc. am s-o aplic curand.

Postat 25/11/2011, 06:05

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: