Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Castraveti in otet pt. iarna

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.13/5 - 37 voturi)

5 comentarii


Cei mai gustosi castraveti,dupa reteta asta pun de 18 ani,pare complicata,dar e foarte usoara si ies tari si buni,am mai multe retete dar de asta tot nu m-am lasat.

INGREDIENTE:10 kg.de castraveti
Prima etapa:cata apa cere sa-i acopere in totalitate,2 pumni de sare neiodata

Etapa a doua:5 litri de apa,2 lg.mari de lemn cu sare grunjoasa(nu iodata),4radacini de hrean,1 conservant,5 crengute mari de cimbru,5 crengute mari de marar,1 pachet boabe de mustar,1 pachet,boabe de piper,1 pachet foi de dafin,50 de frunze de visin,4 cepe,1 capatana de usturoi,10 ardei iuti,7 lg.de zahar,150 ml.de otet 

La prima etapa se pune la fiert apa,adaugam sarea si compozitia rezultata,asa clocotita,o turnam peste castravetii,spalati si asezati intr-o cratita mare,cat sa-i acopere,apa,apoi se pune o greutate peste ei sau o alta caratita cu apa cat sa-i tina pe toti dedesuptul apei si se lasa asa pana in cealalta zi

La etapa a doua se sterilizeaza 4 borcane de trei litri se aseaza pe fundul lor,crengute de cimbru,foi de dafin,frunze de visin,se scot castravetii din saramura si se aseaza un rand pe fundul borcanului,apoi se pun bucati de hrean pe margini,ardei iuti,ceapa,usturoiul,pe urma se pune celalalt rand de castraveti,am uitat sa spun ca trebuie sa-i puneti inghesuiti unul langa celalat,iar bucati de hrean pe margini,ardei iuti,iar deasupra turnam boabe de mustar,de piper si din crengutele de marar facem un pod,adica le asezam in cruce peste castraveti,ca atunci cand turnam zeama sa  ramana dedesuptul ei,Separat intr-o cratita pe foc se pune apa,la fiert impreuna cu,zaharul,conservantul, sarea si otetul si se gusta,eu am dat cantitati aproximative,daca mai trebuie sare,otet sau zahar se mai pune la fiecare cum i place,aceasta zeama se toarna fierbinte, cat sa nu se sparga borcanele,peste castraveti.Se acopera cu o hartie si se lasa pana a doua zi apoi se pune  folie de aluminiu,intre doua foi de celofan si se leaga,daca sunt cu filet le capsati.

SECRET!!!: castravetii lui mamii erau foarte aromati si punea exact aceleasi ingrediente ca mine,doar de la ea am invatat,dar am descoperit ca folosea ceva in plus,la care eu nu m-as fi gandit ,FRUNZE DE VISIN, le da o aroma deosebita

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Iam pus anul trecut dupa aceasta reteta...excelenti si picanti au tinut pina in iunie..nota max...pentru reteta

4 / 5

Cam complicata, dar e ok

5 / 5

Am sa o incerc anul aesta

5 / 5

Okl


Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Ceafa de porc cu cartofi fierti si sos alb

Ceafa de porc cu cartofi fierti si sos alb
dezgustător
delicios