Petitchef

Crema din oua întregi cu albusul batut spuma

Reteta pentru Crema din oua întregi cu albusul batut spuma

Cînd se prepara din oua întregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma tare; se adauga 60?70 g zahar pentru un albus, iar pentru 2?3 albusuri o lingura cu rom si apoi se bat în continuare, pîna cînd spuma se întareste din nou. Dupa aceea, se pun galbenusurile si, în plus, cîte o lingura cu lichid (din cele enumerate înainte sau numai apa simpla) pentru fiecare ou; daca se prepara crema cu cacao, ciocolata, sau nescafe, lichidul va fi apa sau lapte, iar pentru alte creme, lichidul mentionat în reteta.

Compozitia se bate pe un vas cu apa clocotita, 7?8 minute, pîna cînd se înfierbînta si se îngroasa ca un sodou spumos; se ia, atunci, de pe aburi, se adauga cacaua neaparat cernuta, ciocolata rasa sau nescafe, se bate bine pîna cînd se omogenizeaza, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, fara sa se mai bata cu telul. Cînd compozitia ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale (100 g pentru un ou), cu care se bate, pîna cînd se omogenizeaza. Spuma mai dispare, cînd se bate cu untul, totusi crema va fi pufoasa.

Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail


Retete asemanatoare

Tort de nuca cu frisca
Sufleu de caise cu sodou de vanilie
Sarlota pralina
Glazura de serbet
Crema din suc de fructe cu gelatina I










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
Crema de branza de casa (tip philadelphia) cu 2 ingrediente
3 porții
10 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Para, sora marului sau darul zeilor? Para, sora marului sau darul zeilor? Cum separam albusul de galbenus? Cum separam albusul de galbenus?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează