Petitchef

Mere in ciocolata

Desert
4 porții
35 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalam merele, le stergem bine, le rupem coditele si infigem in fiecare bete de inghetata sau de frigarui.
  • Topim ciocolata in bain marie iar dupa ce s-a topit adaugam untul si smantana. Cantitatea de smantana difera in fuctie de cat de groasa doriti ciocolata insa nu trebuie sa depaseasca 3 linguri. Dupa ce s-au incorporat toate bine, cufundam fiecare mar in ciocolata, asteptam putin sa se scurga apoi le punem pe un platou.
  • Dupa ce am procedat astfel cu toate merele, le punem la frigider pana se intareste ciocolata (20-30 de minute).
  • Se pot orna in diferite feluri, cu nuca macinata imediat ce acoperiti marul cu ciocolata,cu bomboane decorative sau ciocolata alba.
  • Fost destul de grabita si nu am avut timp si pentru alte "artificii" asa ca am ornat doar cu ciocolata alba topita pe care am folosit-o dupa ce am tinut merele la frigider.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mere caramelizate
Mere caramelizate
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează