Petitchef

Nougat glacé

Noua celor de la Petitchef, ne place inghetata si ne place si nuga, asa ca atunci cand auzim despre "nougat glacé" suntem incantati! Un preparat proaspat ideal pentru desert sau pentru ceaiul de dupa-amiaza! In plus, aici nu este nevoie de masina speciala de facut inghetata! Deci nu aveti nici o scuza sa nu incercati aceasta reteta ;-)

Desert
12 porții
1 oră
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

12

Meringue-ul italian:

Crema:

Materiale

  • forma de chec
  • folie celofan
  • thermometru

Preparare

  • Etapa 1 - Nougat glacé
    Puneti zaharul si apa intr-o cratita pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Odata ce amestecul fierbe, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 2 - Nougat glacé
    In timp ce siropul fierbe, incepeti sa bateti albusurile: trebuie sa aiba o consistenta ferma. Odata ce siropul a atins 115° C, turnati-l sub forma de fir peste albusurile batute spuma in timp ce mixerul continua sa le bata.
  • Etapa 3 - Nougat glacé
    Treceti la viteza mare si lasati sa bata pana cand vasul nu va mai fi fierbinte. Poate dura aproximativ zece minute. Atunci meringue-ul este gata.
  • Etapa 4 - Nougat glacé
    Intre timp, puneti migdalele, alunele si fisticul intr-un chopper pentru a le zdrobi. Dati deoparte.
  • Etapa 5 - Nougat glacé
    Bateti frisca lichida (trebuie sa fie foarte rece) pentru a obtine o frisca ferma.
  • Etapa 6 - Nougat glacé
    Intr-un castron mare, amestecati frisca cu meringe-ul italian, facand miscari circulare, de jos in sus, care ridica preparatul astfel incat sa nu se lase.
  • Etapa 7 - Nougat glacé
    Adaugati mierea, fructele uscate si amestecul de nuci zdrobite. Amestecati.
  • Etapa 8 - Nougat glacé
    Turnati acest amestec intr-o forma de chec captusita cu folie de celofan, lasand marginile mai mari decat forma, astfel ca sa atarne in laterale. Puneti la congelator timp de cel putin 4 ore.
  • Etapa 9 - Nougat glacé
    Demontati nugatul si indepartati folia din plastic.
  • Etapa 10 - Nougat glacé
    Gata!

Observații:

Meringue italian: este esential sa obtineti textura potrivita. Daca faceti o bezea normala, textura va fi granulara, iar albusul crud nu va dura foarte mult.
Fructe uscate: Puteti pune prune uscate, caise uscate, stafide, etc.

Poze

Nougat glacé
Nougat glacé - poza 2
Nougat glacé - poza 3
Nougat glacé - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

florina_m2018, 11/08/2018

Super super buna....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
angela_r2020, 10/08/2020

Excelentă!

(0) (0) Abuz
09/07/2020

Minunată!

(0) (0) Abuz
Machilleos, 17/06/2020

Arata excelent dar se cheama inghetata?????

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Financiers cu migdale
Financiers cu migdale
12 porții
48 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake tip baklava cu fistic
Cheesecake tip baklava cu fistic
20 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Raw brownie
Raw brownie
10 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sorbet de kiwi
Sorbet de kiwi
4 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează