Alunul este un arbust cultivat pentru fructele sale, comestibile. Alunele sunt cunoscute pentru continutul in proteine, vitamine, saruri minerale si uleiuri naturale. Dincolo de coaja tare a alunelor se ascunde un miez bogat in vitaminele A, B, C si E, dar si in calciu, fier, fosfor si potasiu. In bucatarie alunele se folosesc in diferite prajituri, torturi sau ciocolata de casa. Negresa glazurata sau prajitura Mokka sunt doua dintre cele mai iubite dulciuri cu nuca. Indiferent ca este cozonac, bomboana Rafaello sau un delicios chec, in fiecare dintre aceste veti gasi aceste indragite fructe.
Ingrediente: Pentru blat dacquoise cu alune: 75 gr pudra de alune 75 gr zahar pudra 2 albusuri 30 gr zahar Pralina cu alune : 80 gr zahar 1 lingura de apa...
Ingrediente: Meringue-ul italian: 2 albusuri 165 gr zahar 50 ml apa Crema: 200 ml de frisca lichida 30% grasime 40 gr alune 40 gr migdale 60 gr fistic ...
Ingrediente: Pralina cu alune : 80 gr zahar 1 lingura de apa 125 gr alune intregi Pralinatul crocant : 40 gr crêpes dentelles - clatite dantelate 20 gr c...
Ingrediente: 100 gr de ciocolata cu lapte (aproximativ 1 patrat pe forma) 6 gr de mini marshmallows (aproximativ 1 pe forma) 6 gr de alune (aproximativ 1/2 pe fo...
Ingrediente: Aluatul: 57 ml apa calda 57 ml lapte cald 1/2 plic de drojdie uscata 315 gr faina 35 gr zahar un praf de sare o lingurita extract de vanilie ...
Ingrediente: 125 gr zahar 2 oua 100 gr faina 100 gr unt un praf de sare 1 lingurita extract de vanilie 50 gr de cacao Pentru decor (optional): zahar pud...
Ingrediente: 12 curmale (100 gr) fără sâmburi 40 gr de alune o lingură de ovăz o lingura de zahăr pudră de cacao neîndulcit 4 linguri de piure de arahide...
Ingrediente: 350 gr dovleac placintar 25 gr de parmezan 1 lingurita ulei de masline 1 salota 1 lingurita de ierburi de Provence 35 gr faina integrala de grau ...
Ingrediente: 1 cutie de aluat de croissant Crema de patiserie cu vanilie: 1 ou 38 gr zahăr (împarțit in 2) 22 gr amidon de porumb 250 ml de lapte 1 linguri...
Ingrediente: 50 gr de pudra de migdale (sau pudra de fistic sau alune) 50 gr de faina 100 gr de zahar pudra 75 gr de unt 4 albusuri o lingurita extract de van...
Ingrediente: 50 gr de faina de migdale (sau pudra de fitic sau alune) 50 gr de faina 100 gr de zahar pudra 75 gr de unt 4 albusuri o lingurita de extract de v...
Ingrediente: 1 ou 70 gr de arahide (sau pasta de arahide) 60 gr unt moale 60 gr zahar brun 220 gr de faină 1/2 plic de praf de copt 40 gr migdale descojite ...
Ingrediente: Pentru "caramel" : 150 gr curmale fara samburi 1 lingura unt de arahide 1 lingura de lapte vegetal (noi am ales de migdale) 1 lingura de iaurt veg...
Ingrediente: Crema de alune: 50 gr de zahăr 20 gr unt moale 1 ou 40 gr pudră de alune 1 foietaj 2 mere 1 cub de unt 1 lingură de zahăr brun Crusta: ...
Ingrediente: 50 gr de quinoa 105 gr de apă rece 1/2 linguriță sare 60 gr morcov (1 morcov) 150 gr năut fiert 200 gr varză roșie (1/4 varză) 20 gr salată ve...
Ingrediente: 125 gr de alune 175 gr ciocolata cu lapte 25 ml ulei vegetal 1 lingură de zahăr pudră (opțional) 1 lingură pudră de cacao neîndulcită un praf de ...