Fisticul este un arbore de dimensiuni mici iar fructul sau este o nuca ce are o valoare culinara deosebita. Fisticul contine potasiu, magneziu si calciu, substante minerale importante pentru mentinerea tensiunii arteriale in limitele normale, dar va puteti bucura de aceste saruri doar daca il consumati in stare cruda. Va intrebati ce puteti pregati cu fistic? Va ajutam noi: o delicioasa inghetata de fistic, o tarta de pere si fistic, prajitura cu struguri, migdale si fistic, o delicioasa baklawa egipteana. Fisticul prajit sau zdrobit este foarte bun in salate, deserturi, biscuiti, dulciuri sau torturi.
Ingrediente: 300 gr somon afumat (8 felii) 40 gr fistic decojit cepșoară (aproximativ 8 fire) 230 gr ricotta 1 lămâie sare după gust piper la nevoie....
Ingrediente: 180 gr paste (paccheri) 100 gr ton în suc propriu Sucul de 1/4 lămâie 80 gr fistic (decojit) 2 linguri ulei de măsline extravirgin Ceapă (după gu...
Ingrediente: Meringue-ul italian: 2 albusuri 165 gr zahar 50 ml apa Crema: 200 ml de frisca lichida 30% grasime 40 gr alune 40 gr migdale 60 gr fistic ...
Ingrediente: Aluatul de choux : 120 ml apa 50 gr unt un praf de sare 75 gr faina 2 oua 1 ou pentru ungere Crema mousseline cu fistic : 350 ml lpate 3 ...
Lucrurile bune vin in pachete mici, si aceasta este valabil cand vine vorba de beneficiile nutritionale ale fisticului. O portie de aprox. 30 gr de fistic (aproximativ 49 nuci) contine o serie de vitamine, minerale si alti nutrienti care ajuta organismul sa...
Ingrediente: 1 conopida 1 ceapă 3 cartofi mici 20 gr de unt 15 gr ulei de masline 70 ml de lapte 30 ml de smantana 500 ml de supa coaja de la lamaie verde ...
Ingrediente: 50 gr de pudra de migdale (sau pudra de fistic sau alune) 50 gr de faina 100 gr de zahar pudra 75 gr de unt 4 albusuri o lingurita extract de van...
Ingrediente: file peste (ce peste doriti) un buchetel brocoli orez salbatic cateva migdale si fistic date prin blender ca sa se marunteasca optional bacon pent...
Ingrediente: 300 g. faina 1 plic praf de copt 1 pachet unt la temperatura camerei 300 g. zahar 4 oua 400 ml iaurt esenta de vanilie esenta de migdale 4 lingurite ...
Ingrediente: Un blat cumparat (ingrediente naturale) Sirop: 200 ml apa, esenta de rom, 100 gr zahar Crema de ciocolata neagra: 3 tablete de ciocolata cu lapte, 5...
Ingrediente: 200 g fistic nesarat 100 g zahar tos 25 g pudra de migdale 30 ml apa aroma de migdale Inghetata de fistic:80 g pasta de fistic 50 g fistic (cu coa...
Ingrediente: Blat: 8 galbenusuri 100 g zahar 1 praf sare 5 albusuri 80 g faina 20 g amidon 40 g cacao 50 g ciocolata maruntita Crocant de fistic: 75 g zahar pudra...
Ingrediente: O pulpa de miel 2 oua o lingura de pesmet 2 linguri de faina 200 g fistic o capatina de usturoi ierburi provance(cimbru,rozmarin,busuioc,salvie) boia...
Ingrediente: Pentru blat : 7 oua 1 cana zahăr (aprox 300 gr) 300 gr faina 1 plic praf de copt 7 linguri de ulei 7 linguri apa calda Pentru cremă : 8 oua ...
Ingrediente: pentru blat: 8 oua, 10 linguri de zahar pudra, 15 linguri nuca macinata, o lingurita coaja de lamaie/portocala, un plic zahar vanilat, 4 linguri de fa...
Ingrediente: 200 g biscuiti digestivi 110 g nuca 110 g caju amestecat cu fistic 10 curmale 150 g unt esenta de rom zahar vanilat 1 lingura miere 200 g ciocolata n...
Ingrediente: 300 g zahar 100 g ulei 600 g faina + 1 lingura 2 linguri pudra de cacao 300 ml apa 4 linguri gem acrisor (de caise sau de visine, de ...