Petitchef

PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN

Este o prajitura extraordinara, care poate inlocuii cu succes un tort.

Desert
6 porții
50 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt. Batem spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul ramas (80g), punem uleiul, apa si faina ,mixam bine.
  • Adaugam albusurile si amestecam usor, de jos in sus ,cu o spatula sau lingura de lemn. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul.
    Dam la cuptor incalzit in prealabil, 30-35 min la foc potrivit (180*).
  • Punem laptele intr-un vas pe foc , adugam ciocolata rupta bucatele, crema de ciocolata si cacao, lasam pana se topeste ciocolata, amestecam bine .
  • Lasam sa se raceasca bine, apoi o amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul. Adaugam nuca , biscuiti,coaja de portocala si mixam bine pana devine o crema spumoasa.
  • Caramelizam zaharul, pana devine maro deschis, punem nucile si amestecam in asa fel incat zaharul sa cuprinda toate bucatile de nuci. Turnam amestecul intr-o farfurie unsa cu ulei, lasam sa se raceasca, desprindem cu un cutit carmelul si il maruntim la robot sau cu sucitorul . Batem frisca cu plicul intaritor si zaharul pudra ,apoi adaugam nucile caramelizate. Omogenizam bine.
  • Fierbem apa cu zaharul , lasam sa se raceasca , apoi adugam esenta de rom.
  • Taiem blatul in doua parti (pe orizontala), si le insiropam. Asezam prima foaie de blat, crema de ciocolata, a doua foaie de balat, crma de frisca. Topim ciocolata in lapte, facem un zig-zag pe deasupra, apoi decoram cu margeluse colorate.
    Dam la rece , cel putin 2 ore , inainte de servire.


Poze

PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 2
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 3
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 4
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 5
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 6
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 7
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 8
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 9
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 10
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 11
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 12
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 13
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 14
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 15
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 16
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 17
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 18
PRAJITURA CARNAVAL VENETIAN - poza 19

Întrebări:




Comentarii:

22/01/2019

Cam multe ingrediente.

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează