Petitchef

Ciorba radauteana

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Piepturile de pui se taie pe din doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand a inceput sa fiarba se inlatura bine spuma formata si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari si sare.
  • Se fierbe la foc moderat pana ce carnea este bine patrunsa.Legumele si carnea se scot pe o farfurie iar zeama rezultata se strecoara .
  • Carnea se rupe fasii mici se adauga in zeama strecurata se potriveste de gust cu sare si otet se mai da in cateva clocote si se drege cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou.
    Se asezoneaza la masa cu usturoi si otet dupa gustul fiecaruia.

Rețete inrudite

YouTube

Chow mein



Poze

Ciorba radauteana
Ciorba radauteana - poza 2
Ciorba radauteana - poza 3
Ciorba radauteana - poza 4
Ciorba radauteana - poza 5
Ciorba radauteana - poza 6
Ciorba radauteana - poza 7

Întrebări:




Comentarii (12):

cristian_g2017_1, 14/09/2019

4 galbenusuri la 2 portii?? 3 cepe si 3 morcovi??? ABERATII diletante!

am gătit această rețetă (0) (3) Abuz
04/11/2016

Am mancat prima oara, facuta de o gospodina din Putna ! A fost cea mai gustoasa ciorba pe care o mancasem pana atunci ... si aveam ... vreo 50+

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2016

Excelenta !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
tucute, 09/02/2020

Nu se face asa. Eu sunt din Rădăuți, de la mama ciorbei acasă, doamna Cornelia Dumitrescu. Trebuie puțin os de la pui care sa dea consistenta supei, usturoiul se infuzează ca la piftie, aducă punem usturoiul pisat într-o strecurătoare, turnam zeama calda și el își lasă aroma în ea fără a se pune acolo cu totul.Sosul sai dressingul e din 3 gălbenușuri și 4 linguri de smântână la o oala de 5l de ciorba. Dregem cu oțet pus tot în amestecul de gălbenuș și smântâna dar puțin pentru ca fiecare își poate adăuga în farfurie la servire. Se bate bine smântână cu gălbenușurile și putina sare,se adaugă zeama fierbinte încet pentru a duce sosul la temperatura ciorbei și a nu se tăia. Se adaugă deodată în oala și se amesteca cu telul foarte bine. Ca sa nu adaugi faina deoarece are carbohidrați, blenduresti legumele fierte întregi, ce aia, morcov, telina, pătrunjel rădăcină, pastarnac. La final se rade un morcov pe răzătoarea mare și se înmoaie în puțin ulei și ii dai drumul în ciorba fără ulei pentru culoare, se poate tăia un gogoșar murat feliuțe deasupra.

(4) (0) Abuz
11/12/2016

F. buna si usor de gatit

(0) (0) Abuz
09/11/2016

Ok

(0) (0) Abuz
04/11/2016

Desteapta cu "unde ai invatat romaneste ?" ... E bine spus "pe pieptii soldatilor straluceau decoratiile"?, sau " pe piepturile soldatilor straluceau decoratiile"? Tu unde ai invatat romaneste ? O remarca asemanatoare si pentru cel/cea cu "doua buci". Infantil si dezgustator !
Preparatul pare sa fie foarte bun, seamana mult cu ciorba de burta sau ciocanele. O sa-l incerc.

(1) (1) Abuz
givarom, 04/11/2016

Maine o gatesc !

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 04/11/2016

Foarte buna. Eu as cali putin unul dintre morcovi dat pe razatoarea mica atat cat sa se inmoaie doar pentru o culoare mai intensa si nu as pune smantana in toata oala daca nu se mananca toata ciorba in aceeasi zi in care s-a preparat, ci as lasa sa-si puna fiecare in farfurie la masa atat cat doreste.

(4) (0) Abuz
04/11/2016

"Piepturile"? Tu unde ai invatat romaneste? Sau, mai bine zis n-ai invatat!

(0) (2) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează