Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Organe (ficat, maduvioara, fudulii, momite) la gratar

De poiy10
(4.00/5 - 3 voturi)



Ingrediente:

- Ficat
- maduvioara
- fudulii
- momite
- untdelemn
- unt
- patrunjel, lamii.

Preparare:

Etapa 1: Ficatul de vitel se taie in felii de 2-3 cm grosime, iar cel de pasare se lasa intreg, daca nu este prea gros.Fuduliile se curata de membranele groase care le inconjoara si fiecare se taie in jumatati, fara insa a le desprinde; se ung toate cu untdelemn si se frig pe gratar simplu sau, de preferinta, dublu, ca sa se poata intoarce mai usor (daca se frig pe jaratic).

Etapa 2: Bucatile fragede de maduvioara sau momite, de asemenea, se asaza pe gratar dublu (sau depinde de forma gratarului), dupa ce au fost unse cu untdelemn.

Etapa 3: Se pot infasura in hirtie, unsa bine cu untdelemn si, apoi, se asaza de asemenea pe gratar dublu electric sau alta sursa de caldura, insa nu direct pe flacara (sub gratar se pune un disc subtire de metal sau o tava din tabla, ca sa nu ia foc hirtia).

Etapa 4: Gratarul se intoarce pe ambele parti, timp de cca 20 minute, pina cind se rumenesc.Se servesc cu bucatele de unt si felii de lamiie, sau cu mujdei de usturoi.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:


Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulCele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratar


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


    Primirea meniului zilnic: