Petitchef

Supa chineazeasca de pui cu porumb

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pieptul de pui fara piele se curata de grasime si se spala bine, apoi se taie in cubulete mici. Punem doi litri de apa la fiert, si cand incepe sa clocoteasca adaugam cubuletele de piept de pui. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, inlaturandu-se spuma care se formeaza.
  • Intre timp, a oprit separat 3 linguri din cantitatea de porumb, iar restul l-am facut crema cu ajutorul blenderului. Cand pieptul de pui este fiert, se adauga pasta de porumb si se lasa sa dea in clocot de cateva ori.
  • Dupa aceasta se adauga si cele 3 linguri de boabe de porumb pastrate mai devreme si o lingurita de amidon care a fost dizolvat in prealabil in putin lichid rece (supa racita/apa).
  • Amestecam bine si lasam sa mai fiarba inca 2-3 minute, timp in care supa se va mai ingrosa putin de la amidon.
  • La final se bate bine un ou si apoi se toarna incet in supa care clocoteste amestecand continuu.
  • Se adauga sare dupa gust. La servire peste supa chinezeasca de pui cu porumb se presara piper si, optional, ceapa verde tocata foarte subtire.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa africana
Supa africana
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat? De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează