Petitchef

Supa de Rosii cu Galuste

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Daca avem rosii proaspete, le oparim 2-3 minute iar apoi le decojim usor. Le taiem cubulete si le pasam printr-o sita, pentru ca sa scapam de samburi. Curatam toate legumele, taiem ardeiul in 2, crestam radacina de patrunjel si pastarnacul, ceapa o lasam intreaga, morcovii ii taiem rondele, iar telina si cartofii cubulete.
  • Le punem la fiert in cam 3 litri de apa. Pana sunt gata legumele, ne ocupam de galuste. Punem pe foc o oala cu 2-3 litri de apa si putina sare. Separam ouale, batem albusurile spuma tare, iar apoi adaugam cate un galbenus si putina sare. Grisul il adaugam "in ploaie" adica cate putin si amestecam de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata compozitia.
  • Cantitatea de gris poate varia in functie de cat de mari sunt ouale, asa ca poate fi nevoie de o lingura in plus sau in minus. Cand compozitia se deslipeste de farfurie cand amestecati, este suficient grisul adaugat. Punem si o lingura de ulei in compozitie si suntem gata sa le fierbem.
  • Cu o lingurita pe care o umezim in oala de apa care fierbe, formam galustele si le punem la fiert. Daca galustele se destrama, inseamna ca nu a fost suficient grisul, asa ca mai adaugati cate o lingura, pana vor ramane intregi. Daca se scufunda, inseamna ca a fost prea mult si vor fi tari.
  • Le lasam sa fiarba cam 5 minute, le rotim si le mai lasam 2-3 minute pe cealalta parte. Revenind la legume, dupa ce au fiert vreo 10 minute, adaugam si sucul de rosii si sare. Cand legumele sunt fierte, scoatem ardeiul si ceapa din oala, iar restul le pasam, folosind piciorul vertical al mixerului.
  • Adaugam galustele in supa, lingurita de zahar, potrivim de sare si piper si mai lasam sa dea un clocot.Servim cu patrunjel proaspat tocat aceasta supa delicioasa, care are aproximativ 40 calorii la 100 grame.


Poze

Supa de Rosii cu Galuste
Supa de Rosii cu Galuste - poza 2
Supa de Rosii cu Galuste - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 16/01/2017

In sfarsit o reteta normala de galusti pentru supa, minus uleiul de care nu este nevoie; eu asa le fac de vreo 35 de ani si nu le-am gresit niciodata.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează