Petitchef

Tartă tatin cu șalotă și feta

Când vorbim despre tarte tatin, ne gândim evident la celebra tartă tatin cu mere! Ce-ar fi dacă astăzi am înlocui tradiționalele mere cu șalote pentru o variantă savuroasă? Pentru a adăuga și mai mult deliciu, feta va fi cel mai bun aliat al tău în această rețetă, perfectă pentru a contrabalansa dulceața șalotei, pe scurt, un răsfăț pur! :-) Urmați pașii de mai jos ↓↓

Felul principal
4 porții
10 min
5 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Decor:

Materiale

  • 1 formă de plăcintă
  • tigaie cu capac

Preparare

  • Etapa 1 - Tartă tatin cu șalotă și feta
    Topiți untul într-o tigaie și turnați uleiul de măsline. Adăugați șalota curățată și tăiată în jumătate. Rumeniți șalota.
  • Etapa 2 - Tartă tatin cu șalotă și feta
    Când șalota devine aurie, acoperiţi tigaia şi gătiţi la foc mic timp de 20 de minute.
  • Etapa 3 - Tartă tatin cu șalotă și feta
    Se adaugă sare, piper, rozmarin, oțet balsamic și zahăr. Se amestecă pentru a reduce sosul.
  • Etapa 4 - Tartă tatin cu șalotă și feta
    Aranjați șalota pe fundul tăvii de tartă.

    *Puteți adăuga feta în acest moment, dacă doriți.
  • Etapa 5 - Tartă tatin cu șalotă și feta
    Deasupra se așează aluatul foitaj și se pliază marginile. Înțepați aluatul cu o furculiță.
  • Etapa 6 - Tartă tatin cu șalotă și feta
    Coaceți 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Așteptați să se răcească puțin tarta înainte de a o desface.
  • Etapa 7 - Tartă tatin cu șalotă și feta
    Presărați feta mărunțită și puneți deasupra frunze de busuioc. E gata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Cum se păstrează tarta tatin cu șalotă?
O poți păstra aproximativ 3 zile într-un recipient ermetic sau acoperită cu hârtie de copt.
Pentru a o reîncălzi, ideal este sa o puneți 5-10 minute într-un cuptor încins la 180°C.

Putem înlocui șalota?
Puteți înlocui șalota cu ceapa (galbena sau roșie), tăiată fâșii.

Cu ce ​​ar trebui să înlocuiesc feta?
Puteți înlocui feta cu o burrata cremoasă pentru o notă ultra gourmet, sau înlocuiți-o cu brânză proaspătă de capră sau Roquefort pentru iubitorii de brânză tare.

Cu ce ​​ar trebui să înlocuim aluatul foitaj?
Puteți folosi în schimb aluat brisée, pentru o notă mai crocantă!

Sfatul lui Petitchef:
Dacă tigaia dvs este sigură pentru cuptor, nu este nevoie să transferați șalota într-un vas, acoperiți direct cu aluatul foitaj, îndoiți marginile, înțepați și i puneți în cuptor!

Poze

Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta - poza 2
Tartă tatin cu șalotă și feta - poza 3
Tartă tatin cu șalotă și feta - poza 4
Tartă tatin cu șalotă și feta - poza 5
Tartă tatin cu șalotă și feta - poza 6
Tartă tatin cu șalotă și feta - poza 7
Tartă tatin cu șalotă și feta - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta italiana de paste
Tarta italiana de paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Feta – Branza etalon a Greciei si Ciprului Feta – Branza etalon a Greciei si Ciprului Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează