Petitchef

Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură

Acest flan este absolut excepțional! De ce ? Pentru că în loc să fie preparat cu un aluat, avem o baza de fursecuri. Da. da, ați citit bine!

Gustări
8 porții
40 min
7 h 30 m
40 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Alatul de fursecuri:

Flan-ul :

Materiale

  • 1 robot de patiserie cu paleta tip frunză (opțional)
  • folie alimentară
  • Hârtie de copt
  • Tavă cu inel de 18 cm de diametru și 8 cm inălțime
  • sucitor
  • tel
  • bol

Preparare

  • Etapa 1 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Puneți untul moale, zahărul alb și zahărul brun în vasul robotului de bucătărie. Amestecați cu paleta tip frunză, la viteză mică. Adăugați oul întreg și amestecați din nou.
  • Etapa 2 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Adaugați apoi vanilia, sarea, făina, praful de copt. Când aluatul este omogen, adăugați pepitele de ciocolată și amestecați până se încorporează (nu mai mult).
  • Etapa 3 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Transferați aluatul pe o folie alimentară și aplatizați bine. Răciți timp de 2 ore.
  • Etapa 4 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Pudrăm bine cu făină suprafața de lucru și întindem aluatul de fursecuri, pudrând regulat cu făină. Ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 5 mm.
  • Etapa 5 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Transferați aluatul în tava cu arc, unsă și tapetată cu făină. Distribuiți uniform aluatul de fursecuri în formă și puneți la congelator în timp ce pregătiți amestecul de flan (15-30 minute).
  • Etapa 6 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Încălziți laptele, smântâna, vanilia și zahărul într-o cratiță. Preîncălziți cuptorul la 170°C la căldură rotativă.
  • Etapa 7 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Puneți ouăle, gălbenușurile și zahărul într-un castron și amestecați cu un tel. Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine. Când laptele este fierbinte, turnăm peste amestecul de ouă, puțin câte puțin, amestecând continuu.
  • Etapa 8 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Turnăm amestecul rezultat înapoi în cratiță (pe foc) și amestecăm continuu până când începe să fiarbă. Luăm de pe foc, adăugăm untul în bucăți mici și amestecăm bine.
  • Etapa 9 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Scoatem forma cu aluatul de fursecuri din congelator și turnăm amestecul de flan.
  • Etapa 10 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Coacem la cuptor pentru 40 de minute la 170°C la căldură rotativă. Flanul trebuie să fie auriu :-)
  • Etapa 11 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Scoateți din cuptor și puneți forma pe un grătar timp de o oră la temperatura camerei. Apoi, scoateți din formă și puneți pe un platou de servire și puneți platoul pe grătar timp de 1 oră la temperatura camerei. Răciți cel puțin 3 ore; cel mai bine peste noapte.
  • Etapa 12 - Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
    Gata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Cum știu dacă Flanul meu este gătit?
Nu intrați în panică, flanul ”tremură” când iese din cuptor. Va trebui să se răcească bine pentru a deveni perfect ;-)


Pot folosi o formă mai mare? Mai mică? Dreptunghiulară?
Cel mai bine este să folosiți o tavă cu arc de 18 cm în diametru și cel puțin 7 cm în înălțime. Se poate folosi și un „cerc de patiserie” dreptunghiular sau pătrat de 16 cm x 16 cm și 7 cm înălțime minimă.

Poze

Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 2
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 3
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 4
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 5
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 6
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 7
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 8
Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ganache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana Ganache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează