Petitchef

PRAJITURA MERENG

PRAJITURA MERENG
De S?rb?torile Pascale am preparat ?i aceste foi mereng umplute cu crem?.
Prepararea foilor necesit? o îndemânare mai mare, dat fiind c? se zdrobesc u?or, fiind din bezea. De fapt nu prepararea lor, manevrarea lor dup? coacere ?i umplerea cu crem?. O s? vede?i despre ce este vorba. Dar eu zic c? merit? efortul.
Ingrediente pentru foile din bezea:
- 6 albu?uri
- 350 g zah?r tos
- 350 g nuc? zdrobit?
- 3 linguri de f?in?
Ingrediente pentru crem?:
- 6 g?lbenu?uri
- 200 g zah?r pudr?
- 200 g unt
- 1 plic pudr? pentru ciocolat? cald?
- 1 linguri?? cafea ness
Mai întâi se zdrobe?te nuca: se poate zdrobi cu un f?c?le? sau se pune în mixer; eu am pus-o în mixer.
Albu?urile se bat spum? cu mixerul, se adaug?, apoi, zah?rul deodat? ?i se bate pân? se înt?resc foarte tare.
Nucile zdrobite se amestec? cu f?ina ?i se adaug? în bezea, amestecând u?or cu o lingur?.

Compozi?ia de albu?uri se împarte în dou?.
Cu ajutorul unei linguri se pune o parte din compozi?ie pe fundul unei t?vi unse foarte bine cu unt ?i tapetat? cu f?in?. Se pun la copt în cuptorul preânc?lzit, la foc mijlociu, cam 20 - 30 minute.
Am încercat s? coc foile ?i pe hârtie de copt dar este mai u?or pe tava uns?. Se desprind mai bine cu ajutorul unui cu?it cu lama lung?, trecut pe sub foaie.

Foaia coapt? se pune pe o bucat? de hârtie cerat?. Poate se va rupe pu?in, se mai întâmpl?, nu v? face?i probleme, se aranjeaz? când se umple cu crem?.

Pentru crem?, se pun g?lbenu?urile într-o cr?ticioar? cu fundul dublu, se adaug? 100 g zah?r pudr?, ?i se amestec? . Se trece cr?ticioara pe foc mic sau pe bain-marie ?i se continu? amestecarea pân? ce g?lbenu?urile î?i dubleaz? volumul ?i vor deveni ca o maionez? groas?.

Se adaug? pudra de ciocolat? ?i ness-ul, se mai amestec? de câteva ori, pân? ce pudra de ciocolat? ?i nessul se dizolv? . Se pune la rece, amestecând din când în când în vas pentru a nu l?sa s? se formeze crust? deasupra cremei.

Untul se freac? spum? cu 100 g zah?r pudr?
apoi se adaug? câte o lingur? din crema de g?lbenu?uri r?cit? .

Crema se pune între foi, iar deasupra pr?jiturii se face o glazur? de ciocolat?.
Eu am pus glazur? de ciocolat? de le Dr. Otker.











Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează