Ingrediente: 1 aluat brisée 600 gr pulpă de dovleac 1 ceapă 2 ouă 200 ml smântână proaspătă Un strop de ulei de măsline 1 linguriță de cimbru Sare Piper
Ingrediente: 1 aluat brisée 600 gr de legume (aici o pungă de legume congelate) 150 gr de bacon 1 ceapă galbenă 200 ml de smântână de soia 3 ouă 1 strop de ulei...
Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 aluat de foietaj 1 ceapă galbena 2 lingura de pasta de rosii 250 gr de chorizo 3 oua 250 ml de smantana lichida 1...
Ingrediente: 250 g faina 5 oua sare 125 g unt rece (de la frigider) 2 linguri apa rece 250 g bacon 1 ceapa 100 g branza ementaller (sau cascaval sau guyerre)...
Un proverb chinezesc spune ca “Primavara este prima data recunoscuta de plante si apoi de oameni. ” Iubesc primavara, anotimpul renasterii, totul se trezeste la viata dupa o lunga hibernare, soarele are o lumina aparte, caldura lui face natura sa invie!
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina 100 g unt sau margarina 1 ou 2 g sare un varf de cutit de zahar Pentru umplutura: 125 g bacon 100 g smantana 1 ceapa 150...
Ingrediente: 350 g aluat pasta brisee, cumparat sau facut dupa reteta asta 1 dovlecel 1 ceapa 3-4 morcovi 2 ardei capia rosii 3 oua 50 g sunculita sau bacon...
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina, 120 g unt rece, 1 ou, 1-2 linguri lapte pentru umplutura: o ceapa rosie 100 g bacon 20 g unt 1 lingura de zahar brun 2...
De la inceputul civilizatiei, ceapa a avut un rol important in alimentatie. Desi s-a crezut mult timp ca este o leguma banala, imediat ce i s-a descoperit gustul picant, ceapa a devenit un ingredient preferat in multe retete.