Ador sa merg la cumparaturi cu Eduard, mai ales ca la varsta de 3 ani "de ce-ul ? " e in floare.... So, mergem noi doi ca tot omu' cu lista, mai luam si pe langa, mai uitam chestii din ea... in fine, si ajungem la legume. Acolo o ridiche mare alba ne ast
va mai amintiti de bob ?de tulpina aceea lunga cu frunze cu o forma perfecta care facea floricele combinate din alb si negru,care apoi se transformau in pastai cu boabe verzi bune,dulci ,putin astringente?si care apoi se intareau si se uscau precum boab
Salata boeuf nu lipseste niciodata de pe masa noastra, de Paste sau Craciun. Cum o fac eu ?! Ei, nu-i mare filosofie... Ingrediente folosite de mine pentru doua persoane jumatate (hi, hi...) jumatate piept de pui doi morcovi
mal
Iata un fel de mancare care se prepara repede si foarte usor.
Cartofii sunt din cei congelati (de data asta.) Nu-i folosesc in mod curent, insa pe acestia i-am testat la cerinta unei mirese la a carei nunta am gatit. Pot fi copti in cuptor sau praji
O salata buna si acum dar si la iarna. Se coc ardeii pe tava in cuptor,evident dupa ce au fost spalati si zvantati in prealabil. Dupa ce s-au copt se dau cu sare si se acopera pana se mai racoresc. Apoi ii curat de pielite...si ii rup fasii. Se recupereaz
Aceasta salata este ceva ce eu de obicei mananc in perioada asta dimineata,pt ca acum e sezonul castravetilor,rosiilor,cepei verde,...si asa mai departe.
Nu e mult de lucru la ea,si pe deasupra este gustoasa si satioasa.Se taie cate rosii si castrave
N-am mai postat o reteta de cateva luni bune, stiu! Dar acum am lasat-o mai moale cu torturile (meaning - nu mai fac deloc pana prin aprilie) si am timp sa gatesc mai mult si implicit sa fac si poze. Mai e o luna pana apare bebe si am zis sa profit un pic
mal aceasta e cea mai simpla reteta dupa care pregatesc mielul .e reteta mea de friptura moale si suculenta facuta la tigaie. evit sa pun mielul la cuptor cand gatesc cantitate mica deoarece se usuca chiar daca-i pun folie. asadar...pun la incins in tig
P entru aceasta salata fierb 6 oua tari si le racesc . Dintr-un galbenus de oua fiert si unul crud, fac o maioneza cu ulei de masline si o condimentez cu usturoi pisat si sarat. Cele 5 oua tari si albusul de la albusul ramas de la al saselea
Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla . Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma.
Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chime
Asta e un fel de mancare la care tot ce tre' sa faci e sa asamblezi cateva chestii si e suficient ca sa obtii un micut wow-effect. Conteaza doar sa ai ingrediente bune. Salata verde, amestecata cu cateva seminte de dovleac, cateva fire de sfecla rosie,
Avocado, considerat în antichitate ca fiind fructul fertilit??ii, este ast?zi un fruct care e consumat pentru gustul exotic ?i calit??ile nutritive deosebite. De?i e considerat un fruct, avocado se folose?te mai mult în mânc?rurile care au un con?inut ma
Cina de ieri (gata in 15 minute): Salata de cous cous e dead-easy to make: Ppuneti intr-o craticioara 200ml de apa + 2 linguri de ulei de masline + un praf de sare . Clocotiti 1 minut . Puneti intr-un bol cous-cous-ul (cam 100g pentru
mal
V-am aratat de dimineata cum se fac rulourile de salata creata cu crema de branza si telina si va promiteam sa va arat si langa ce le-am servit.
Ei bine, iata marele secret : "cartofi albi " ( asa le spunea mama )
Cred ca e unul dintre
Mie mancarurile cu sos alb imi plac. Mult, asa ca de cand am vazut reteta asta la Lili pe site am zis ca musai sa o incerc.
Lili a modificat-o, eu la fel, sa va arat cum am facut eu ciulamaua asta ed salata.
Am folosit ulei si unt, faina, lap
Ingrediente: 1 conserva de pe?te ton (dac? este ambalat în ap?,se scurge ?i se adaug? o lingurita de ulei de m?sline bun? calitate) 1 / 3 ceasca de branza de vaci 2 linguri de maioneza 1 / 4 ceapa rosie tocata fin 1 lingura de capere suc de la o jum
Reteta trimisa de Didona. Am facut salata din cartofi fierti, ceapa, ardei (gogosar), masline, hering in ulei sau afumat ( eu am avut conserva in ulei), patrunjel verde. . Ceapa am aparit-o usor in apa cu otet. In salata nu am mai pus otet, pentru ca
Ce poate fi mai sanatos si satios decat un gratar cu salata? Si cativa cartofiori acolo, sa nu spunem ca nu avem si carbohidrati in farfurie? Carnea de vita am stropit-o cu ulei de masline, sare, piper, condimente diverse. Am facut o mini salata ra
inspirata de chef chilly ,o prezenta proaspata si picanta in blogosfera culinara romaneasca , am purces in prepararea acestei salate de toamna,inarmata cu :frunze de spanac ,pere feliate,miez de nuca,ardei capia taiati bastonase,morcovi taiati si ei
Stiu, veti spune: gratarul de porc se mananca cu cartofi prajiti sau salata de legume. Eu mai aveam mancare de salata verde si am incercat sa vedem cum este. Si, va spun sincer, s-a mancat tot. Ingrediente: carne de porc taiata felii si putin batuta(c