Petitchef

Sos curry cu piept de pui, cartofi si orez

Sos curry cu piept de pui, cartofi si orez

Interculturalitatea e un fenomen foarte interesant. Eu am decis azi sa experimentez acest fenomen in domeniul gastronomic. Asa ca m-am oprit asupra unui meniu romano-chinezo-indian si ce-o mai fi pe-acolo? Asa ca sosul curry cu piept de pui si orez astepta sa fie gata de preparat.

Pentru asta am purces la treaba. Initial am scos un piept de pui de la congelator, pe care l-am taiat in cubulete (sau cuburi, pentru ca desi incerc mereu sa le tai mai mici, ies mai mari), cubulete pe care apoi le-am asezat (cam neordonat, e adeavarat) intr-un vas de Jena, ca pe o multime de turisti intinsi la soare peo plaja in Caraibe. De asemenea, am taiat vreo 6-7 cartofi tot in cubulete mici (de asemenea, incercarea mea nu a dat rezultate, cubuletele devenind mai repede cuburi).

Repede am taiat si o ceapa (care din nefericire mi-a dat batai mari de cap, pentru ca plangeam de parca luase Dinamo gol in ultimul minut), apoi am lasat fara imbracaminte o capatana de usturoi. Am tocat cat am putut de marunt ceapa si usturoiul, le-am pus la calit intr-o tigaie cu ceva ulei. Le-am lasat la calit doar vreo 3 minute, dupa care am pus in tigaie si cartofii, sa realizeze o interactiune foarte placuta cu ceapa si usturoiul. Am turnat deasupra lor si niste curry, in masura destul de bogata, numai bine sa le coloreze viata.

Dupa inca vreo 7-8 minute, am considerat ca relatia lor este destul de solida, asa ca am turnat tot ce era in tigaie peste carnita ce asepta cuminte in vasul de Jena. Carnita la parter, sosul cu cartofi la mansarda. Peste ele am turnat apa, aproape cat sa la acopere, am turnat delikat cat sa le dea un gust foarte bun, putin oregano, am mai pus putin curry (imi place mai condimentat si cu o culoare mai portocalie), vreo 4 foi de dafin si le-am trimis direct in fundul cuptorului incalzit la maxim.

In timp ce cuptorul isi facea treaba, am dat repede o fuga in China, de unde am luat vreo 2 cani de orez. L-am spalat repede si fuga intr-o oala aproape plina cu apa. Orezul a inceput usor usor sa inoate prin oala pana cand a inceput sa se umfle si nu a mai avut loc sa se miste.

Aproape de momentul asta, mi s-a mai facut dor sa mai plang o data, asa ca am mai pus mana pe o ceapa si i-am facut felul (si ea mie, din nou). Am calit-o si sosul l-am turnat peste orezul care scotea aburi ziceai ca e furnal. Am turnat peste orez delikat si din nou curry (pentru ca, asa cum va spuneam, imi place viata mai condimentata si mai colorata).La vreo 30 de minute dupa ce am pus orezul, am stins focul. Tocmai atunci se facea cam o ora de cand ma apucasem si de sosul ce ma astepta sa opresc cuptorul. Am deschis usa la cuptor, am vazut ca era numai bine rumenit, asa ca am luat o decizie grea. Am hotarat sa il deconectez de la sursa de caldura.

Si fiindca foamea nu ne dadea pace, am trecut la cea mai placuta indeletnicire. La imbalotat? Pofta buna!








Comentarii:

17/07/2012

Foarte draguta descrierea...super..chiar mi-ai facut pofta..

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează