Petitchef

Sos - pagina 35

823 rețete
Rețetă De trei ori pizza

De trei ori pizza

Din 800 g de faina, 200 g de gris, doua plicuri de drojdie uscata, apa calduta, sare si zahar, reiese un aluat care, in functie de cum va fi impartit (de tavi etc.), da nastere la trei sau mai multe pizze. Facem o maia din drojdie si apa calduta, plus
Rețetă Pe scurt despre sosul Velouté

Pe scurt despre sosul Velouté

Sosul Velouté este, ca ?i Béchamel, preparat din rânta?, dar cu adaus de fond alb de pe?te, pui sau vi?el în locul laptelui. Este socotit ?i el a fi unul dintre cele cinci sosuri-mam? ale gastronomiei europene. Termenul ?velouté? provine din limba francez
Rețetă Pe scurt despre sosul bearnez

Pe scurt despre sosul bearnez

Tot din sosul olandez deriv? ?i sosul béarnez, un sos extrem de important ?i care a trecut ?i el proba timpului, r?mânând în preferin?ele europenilor pân? în zilele noastre. Este cel mai important sos derivat din sosul olandez. Sosul olandez este delic
Rețetă Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

(35 voturi), (4) , (1)
Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoa
Rețetă Omleta cu sos de smantana

Omleta cu sos de smantana

Ingrediente: 6 oua 400 g smantana 1 lingura faina verdeata Mod de preparare: Este o re?et? foarte rapid?. Din 6 ou? ?i verdea?? se face o omlet? care se taie buc??i. Se pun buc??ile la fiert într-un sos ob?inut din 400 g smântân? ?i o lingur? de f?
Rețetă Taitei de orez cu legume?

Taitei de orez cu legume?

(30 voturi), (6) , (1)
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortime
Rețetă Cannelloni cu branza

Cannelloni cu branza

(11 voturi), (1) , (4)
Ingrediente: 12 cannelloni 600 g branza de vaca putin sarata 2 oua 50 g unt 100 g cascaval ras 2-3 linguri cu smantana 2-3 fire de patrunjel 1 lingura cu faina 250 ml lapte Mod de preparare: Se unge o tav? dreptunghiular? cu pu?in unt ?i se d? drumul



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează