Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Turte din faina de hrisca

De Retete vegane
(4.49/5 - 103 voturi)

6 comentarii

Turte din faina de hriscaTipul rețetei:
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 h, 15 m
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 200 g faina de hrisca (de la Plafar)
- apa
- sare
- seminte de susan/mac
Preparare:

Etapa 1: Se amesteca faina cu sare dupa gust si cu suficienta apa pentru a rezulta o pasta mai subtire insa nu foarte lichida. Se acopera cu o folie si se lasa 2 ore.

Etapa 2: Dupa acest timp aluatul (care e extrem de fin si matasos) va fi mai maleabil. Cu mainile usor umezite formati bilute potrivite pe care le turtiti intre palme pentru a avea grosimea de 1-1,5 cm.

Etapa 3: Presarati susan peste turte si apasati-l usor pt a intra in coca. Puneti turtele formate pe o tava cu hartie de copt si dati la copt la foc potrivit pana se rumenesc si sunt crocante (la mine a durat cam 35 minute).

Etapa 4: Sunt foarte crocante si isi mentin aroma specifica hriscai. servit cu pateu de masline si legume.




Printează pagina
De Retete vegane (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Am incercat-o si eu.Merita.

5 / 5

Excelent !!! sant diabetica si nu vreau sa devin insulino dependenta...hrisca ma ajuta foarte mult.

5 / 5

Mi se pare OK

5 / 5

Un preparat excelent.

5 / 5

Grozava -o sa incerc

5 / 5

Superbă. Am auzit că este şi sănătoasă. Mulţumesc.



Rețete inrudite


Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Dulceata de visine

Dulceata de visine
dezgustător
delicios